Kryptonimiczna Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Od lat interesuje mnie kultura bliskowschodnia. Przez długi czas planowałam pójść na arabistykę lub inny kierunek, na którym mogłabym się uczyć arabskiego. Jednak jedna rzecz zasiała we mnie wątpliwość. Wszyscy chyba wiemy, jak wygląda pozycja kobiety w krajach, a nawet mniejszych społecznościach muzułmańskich. Czy to może mieć wpływ na pozycję kobiet znających arabski na rynku pracy? Czy pracodawca do kontaktów z klientem/partnerem nie będzie wolał oddelegować mężczyzny? Czy arabistce pozostają tylko tłumaczenie pisemne i audiowizualne? Kiedyś moim głównym planem było właśnie zostanie tłumaczką, ale chciałabym mieć też inne opcje i ścieżki kariery. Czy powinnam celować w inny krąg kulturowy i inny język? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2018 Był już ten temat na forum. Poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryptonimiczna Opublikowano 27 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Szukam, szukam i jakoś nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 ???? Temat prosto pod Twoim Mam wrażenie że sobie żartujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryptonimiczna Opublikowano 2 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Faktycznie, są może 2 posty na ten temat, cały wątek dotyczy czegoś innego, więc nie patrzyłam dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...