challenginggirl Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Dzień dobry, mam pytanie dot. skreślenia z powodu niezłożenia pracy dyplomowej w terminie. Proszę o wyrozumiałość, jeśli dubluję pytanie, ale większość się jednak trochę różniła od tego. Załóżmy, że powtarzam seminarium licencjackie (tj. mam zaliczony piąty semestr seminarium, powtarzam szósty). Wysłałam promotorowi swoją pracę, ale nie jestem z niej tak naprawdę zadowolona. Przepraszam, może w stresie, w tym ferworze oczekiwania na jego odpowiedź mi takie rzeczy przychodzą do głowy, ale co by się stało, gdyby nie zaakceptował on pracy? Czy jest jeszcze szansa na ukończenie studiów? Jak rozumiem, teraz nie ma już takiej możliwości, żeby powtarzać seminarium po raz kolejny? Ale czy wtedy istnieje jeszcze możliwość ubiegania się o wznowienie studiów? Jak trudno uzyskać na coś takiego zgodę? W Regulaminie Studiów napisane jest, że "student ma prawo wznowić studia po zaliczeniu pierwszego semestru". To chyba nie oznacza, że zgoda jest wydawana z automatu? Od czego ona zależy- od uzasadnienia, dotychczasowego przebiegu studiów? Czy może w takiej sytuacji byłoby po ptokach? I czy jeśli nigdzie w żadnych oficjalnych dokumentach uczelni nie ma o tym mowy to oznacza to, że wznowienie jest bezpłatne? Na wszystkich innych uczelniach zazwyczaj kosztuje mnóstwo pieniędzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Było na forum wiele razy. Możesz przystąpić do obrony w późniejszym terminie. Wiele osób tak robi. Wznawiasz studia na samą obronę i zaliczenie seminarium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
challenginggirl Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Dziękuję. Czy jest Pan pewien, że to jest wszędzie możliwe? W Regulaminie nie ma żadnej wzmianki o wznowieniu na samą obronę. Czy wówczas obowiązywałyby różnice programowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 to zależy czy masz zaliczone seminarium czy nie. Jeśli masz zaliczone seminarium to sprawa jest bardzo prosta, jeśli nie to sprawa się komplikuje. Musisz wznowić studia na czas zaliczenia seminarium i prawdopodobnie zapłacić za poprawę seminarium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
challenginggirl Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 A jak trudno ewentualnie dostać od Dziekana taką zgodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Z tym nie ma większego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
challenginggirl Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Przepraszam, to już będzie ostatnie pytanie: czy wtedy dochodzą też różnice programowe czy tylko seminarium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 To zależy czy masz zaliczone seminarium. Pisałem o tym wyżej. Jeśli masz wszystko zaliczone. Wówczas masz niepełne wyższa i tylko się bronisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
challenginggirl Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Nie mam jeszcze zaliczonego ostatniego semestru seminarium, bo zaliczenie dostaje się po oddaniu pracy gotowej na tip-top, możliwej od razu do wgrania do APD. Jak w najgorszym wypadku (odpukując) wyglądałaby sytuacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Można zaliczyć seminarium bez oddania pracy. To tylko kwestia prowadzącego. Wówczas tak jak pisałem wyżej. Prosisz o wznowienie że wszystkimi konsekwencjami. Musisz zaliczyć seminarium i jeśli Dziekan stwierdzi że są różnice to również musisz je zaliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
challenginggirl Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Dziękuję bardzo. Jezu, no to mnie Pan przestraszył... W takim razie trzeba się modlić, żeby było ok... Tylko jest chyba jeszcze jedna przeszkoda-otóż kierunek, który ja zaczęłam, rocznik niżej realizuje pod zmienioną nazwą (w moim przypadku: kierunek X o specjalności Y, rok niżej nazwą kierunku jest Y).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Faktycznie może być to problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...