tomek89 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Witam! Za rok mam maturę. Praktycznie od początku szkoły średniej planowałem studiowac w UK. Niestety UK w następnym roku wyjdzie z Unii i co do samych studiów to nie ma to mieć wpływu natomiast planowałem tam po studiach pozostać i tam pracować, ale mają być jakieś ograniczenia dla obywateli UE. Pytanie czy mając papier uczelni Brytyjskiej także będą mnie te ograniczenia dotyczyć czy będę normalnie mógł podjąć pracę? Z górydziękuję ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Nie liczy się wykształcenie a obywatelstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek89 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Czyli nawet po ukończeniu uczelni w UK nie dostanę tam pracy i będę musiał wracać do kraju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Tego nikt nie wie co będzie. Na pewno jakieś możliwości Ci to da. Ale i tak ważniejsze będzie obywatelstwo bo takie będą przepisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek89 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 W związku z tym zastanawiam się czy nie lepiej byłoby mi pójść na studia do Niemiec. Niemieckiego wprawdzie nie umiem tak doskonale jak angielskiego. Mam pytanie czy w Niemczech jest rok zerowy aby podszkolić jezyk tak jak w UK? I dodatkowo czy w Niemczech jest czas aby pracować na pół etatu podczas studiów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Możesz pracować podczas studiów na każdej uczelni. W Niemczech masz Viadrine. Sprawdź sobie warunki studiowania. To uczelnia polsko-niemiecka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek89 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Aha dziękuję a nie ma takiego typowo zerowego roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...