merlinka93 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Witam! Co sądzicie o kierunku Kierunek ekonomia na WSB w Opolu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 WSB jako uczelnia ma dobrą renomę. Wiemy o niej tyle, że idąc na tą uczelnie na pewno nie będziesz tego żałować, są dobrzy wykładowcy, zajęcia się odbywają. Oczywiście dużo się mówi o tym, że można ją skończyć nie wysilając się, jednak ona sama daje duże możliwości. Kierunek jako podstawa też daje fajne i szerokie możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Jaroszewski Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 Witaj Merlinko93! Jestem eRzecznikiem Wyższych Szkół Bankowych, ale równieżabsolwentem ekonomii na tej uczelni. Kierunek bardzo dobry i mogę Ci gopolecić jak najbardziej. WSB to solidna uczelnia, która przekazujewiedzę z wykorzystaniem praktycznych form nauki, dzięki studiom jesteśdobrze przygotowana do wejścia na rynek pracy.Aktualnie dostępna jest promocja - jeżeli zdecydujesz się na naszą uczelnię do 15 lipca, otrzymasz 995zł zniżki.Polecam Ci również konkurs ""Przyszłość z WSB"" - gdzie możesz wygrać darmowe roczne stypendium.Warto wziąć to pod uwagę wybierając studia.przyszlosczwsb.plChętnie odpowiem na kolejne pytania.Pozdrawiam,Jakub Jaroszewski______________________eRzecznik WSB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlinka93 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 A może ktoś jeszcze napisze miał styczność z ta szkołą? Jak to ma się od strony nauczania? Wykładowcy są wymagający? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Małgośka Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Ja tylko mogę coś powiedzieć o WSB w poznan.studia.net, w dodatku o studiach podyplomowych, ale w kwesti podejścia do studenta, co jest chyba niezależne od kierunku, a raczej od kultury panującej na uczelni w ogóle. Studentów traktuje się tam poważnie, po partnersku, nie jak petenta, jak na wielu uczelniach. Słucha się ich uwag nawet tych dotyczących programu studiów i sposobu prowadzenia zajęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość milosz Opublikowano 1 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 A może ktoś jeszcze napisze miał styczność z ta szkołą? Jak to ma się od strony nauczania? Wykładowcy są wymagający? Jeśli wykładowcy nie są wymagający, to najlepiej zastanowić się nad wyborem innej uczelni:) WSB cieszy się jednak długoletnią renomą i wysoką jakością swoich programów studiów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlinka93 Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Cenna uwaga milosz! Jeżeli studia mają coś mi dać w życiu to trzeba wybrać takie, na których nie zalicza się na "Pan da 3". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub Jaroszewski Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Zgadzam się z moimi poprzednikami. Studia w Wyższej Szkole Bankowejto gwarancja zdobycia wiedzy z wykorzystaniem praktycznych form nauki.Jest to dobrze zorganizowana uczelnia, a wyzwaniem stojącym przedstudentem WSB jest opanowanie wiedzy i zdobycie doświadczenia, a niezałatwianie formalności urzędowych. Studia tutaj to inwestycja w siebie i w swój dobry start na rynku pracy.Pozdrawiam, Jakub Jaroszewski_______________________________________________________________________________________eRzecznik WSB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlinka93 Opublikowano 10 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 A teraz co Pan robi zawodowo po ukończeniu WSB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszcz Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Nie wiem czy wiesz, ale za naukę w WSB się płaci. Czy nie lepiej szukać studiów na publicznej uczelni za które się nie płaci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
merlinka93 Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Wyobraź sobie że nie wiedziałam... Wiem, że się płaci za naukę, ale moim celem jest zdobywanie wykształcenia i doświadczenia jednocześnie, więc jak się domyślasz chcę studiować zaocznie i pracować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 to dobre rozwiązanie, łatwiej później wchodzi się w życie, łatwiej znaleźć pracę z doświadczeniem, ale za to okres studiów jest trudny od pon do piątku praca, sobota i niedziela studia, bywa ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
studid Opublikowano 2 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2013 Trzeba przyznać, że są lepsze uczelnie niż prywatne za które trzeba płacic niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnieszka Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Ja również słyszałam dobre opinie o WSB i chyba nie ma znaczenia czy to jest Opole, Poznań, czy Chorzów lub jakakolwiek inna miejscowość, w której prowadzą zajęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onlineekspertwsb Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Serdecznie dziękuję za wszystkie pozytywne opinię o naszych uczelniach. Chciałbym zauważyć, że i w tym roku szukamy najlepszych studentów w Polsce na najlepsze studia w swej kategorii. Opole, Poznań, Chorzów, ale i Bydgoszcz, Toruń, Łódź, Gdańsk, Wrocław, Poznań i Szczecin. Zapraszamy! Pozdrawiam, Andrzej Czarnecki Online Ekspert WSB II stopnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
10tolek Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Kończyłem WSB w Opolu na kierunku Kierunek ekonomia. Po 2 latach stwierdzam, że dobrze wybrałem, bo jak słyszę moich znajomych z uniwerków, że nie mogą znaleźć pracy to naprawdę przykro słychać. No, ale WSB idzie z duchem czasu, wykładowcami są przedsiębiorcy, którzy w praktyczny sposób ukazują jakby ludzką stronę tego co studiujemy. Po studiach jeszcze zrobiłem menedżerskie studia podyplomowe, które były swoistą wymianą doświadczeń popartymi case study. http://www.wsb.pl/opole/ To zdecydowanie lepsza forma zdobycia niezbędnej wiedzy niż czytanie ze slajdów, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kjeszen Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Odkopie temat, żeby nie zakładać nowego. Czy w Opolu usunęli ekonomię z oferty? Na stronie nic nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Jak widać nie ma już ekonomii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 chyba ostatnio to kolejna uczelnia niepubliczna, gdzie zrezygnowano z ekonomii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Podyplomówki z zarządzania wypiera czystą ekonomię już od lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 jak koniecznie chcesz ekonomię to musisz szukać na uczelni państwowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 niestety, w tej chwili tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kjeszen Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Ehh wszędzie teraz to Podyplomówki z zarządzania. Więc jeśli zacznę ekonomię, a np. w kolejnym roku usuną ją z oferty to muszę szukać innej uczelni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Nie, jeśli zaczniesz to musisz skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niki Opublikowano 15 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2016 Jak już zaczniesz ekonomię to ją kończysz na danej uczelni, ale jesli by nie uruchomili w kolejnym roku a np musiałbyś powtarzać semestr to wtedy będzie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...