niko1703 Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Zastanawiam się nad wyborem studia.net/informatyka na UG lub PWSZ w Elblągu. Jakie jest wasze zdanie na temat obu szkół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Na PWSZ uczą głównie wykładowcy z PG. Większy prestiż ma na pewno Gdańsk jednak jeśli nie masz na to parcia to PWSZ to dobra uczelnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko1703 Opublikowano 31 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Dla mnie prestiż szkoły nie jest aż tak ważny chciałabym studiować tylko coś co mnie interesuje. To przy wyborze jednej z tych szkół mam się kierować tylko prestiżem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko1703 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Dziękuję za taką odpowiedź. Mam tylko nadzieje że w przyszłości jak wrazie skończę pwsz to żaden pracodawca nie zarzuci mi że mam taką a nie inną szkołę. Ale za odpowiedź dziękuję bardzo się wacham między tymi dwoma szkołami. Plusem Elbląga jest jeszcze to że jest tam taniej niż w Gdańsku a to ważny dla mnie element Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko1703 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 A wiesz może jak wygląda informatyka wogóle na PWSZ. Wiem że studia nie dają pracy ale czy studenci po PWSZ pracują w tych kierunkach co wybierali na studiach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Jeśli jesteś z Elbląga i tu zamierzasz żyć to nie ma sensu wyjeżdżać. Jeśli chcesz pracować i żyć w Trójmieście to zdecydowanie bardziej warto skończyć studia w Gdańsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko1703 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Do Elbląga mam 49 km, a do Gdańska około 80. Nie chce mieszkać w akademiku bo poprostu się do tego nie nadaje i zależy mi aby poprostu codziennie być w domu. Choć nie ukrywam że po szkole chciałabym pracować w Trójmieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 W takim przypadku ja bym rozważał Gdańsk. Bliżej o kilka km masz politechnike. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko1703 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Ale uważasz że dobrym pomysłem jest jeżdżenie codziennie do Gdańska i z powrotem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Główny problem to kasa i czas. Moja żona dojeżdżają na studia 30 km PKS. Moja koleżanka dojeżdżają 70 km też PKS codziennie. Z czasem jak poznasz ludzi to będziesz mógł u kogoś przenocowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...