Klentinio Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Witam, czy z racji tego że tegoroczna matematyka rozszerzona była dużo trudniejsza niż z ubiegłych lat jest możliwe aby pospadały progi na takie elitarne kierunki na AGH jak informatyka AiR czy chociażby mechatronika ? Z tego co liczyłem wyjdzie mi około ~750 punktów rekrutacyjnych , dosyć słabo ale zawaliłem matmę ( z ubiegłych lat pisałem po 80% a tegoroczna ledwo 45) . Czy jest sens celować w takie kierunki czy od razu szukać czegoś innego. Dodam że na ww kierunki progi wynosiły od 830 w górę . Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Jeśli narawdę była trudniejsza, to progi spadną, ale o tym dowiemy się dopiero za miesiąc. Oczywistym jest, że dla rocznika, który pisze, zawsze jego jest najtrudniejsza, a przynajmniej trudniejsza od tych, które robili w domu. Tak więc może wyniki w Polsce będą porównywalne do poprzednich (ale tak samo może i Ty się pozytywnie zaskoczysz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klentinio Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 W tym roku była tak serio serio trudna to nie tylko moja opinia ale także wielu nauczycieli z którymi rozmawiałem ( część z nich uznała ją za najtrudniejszą od kilkunastu lat ). Tylko pytanie czy te kierunki nie zostaną oblegane przez maturzystów z poprzednich lat kiedy to łatwiej było o lepszy wynik z matmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdfgh Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Sama pisałam w tym roku tę maturę i byłam pewna, że bez problemu będę mieć 80-90%, ale wyjdzie mi jakoś 10% mniej. Matura była trochę mniej schematyczna niż w poprzednich latach, ale czy to od razu oznacza, że była naprawdę bardzo trudna? Wydaje mi się, że warto trochę krytyczniej podejść przede wszystkim do siebie. Pojawiły się przecież nawet zadania, które rozwiązałby uczeń dobrze ogarniający jedynie podstawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klentinio Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Cóż to gratuluję przygotowania Ja mimo przerobienia kiełbasy i kurczaka byłem zaskoczony kilkoma zadaniami lecz muszę przyznać że w części samemu dziecinnie zawaliłem Z tego co rozmawiałem dużo osób które celowało w 70-80 uważa ze bedzie miało po 40-50 wiec może jest jeszcze szansa żeby sie dostać na dobry kierunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdfgh Opublikowano 22 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Jasne, szansa na pewno jest też słyszałam od wielu osób, że poszło im dużo gorzej niż myśleli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...