vartoz Opublikowano 3 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Hej, Czy uzyskując dobry wynik z podstawowej matmy i na plus minus 30% rozszerzenie to dostanę się na studia informatyczne bądź studia pokrewne temu kierunkowi? jestem przed maturą z matematyki (podwyższam wynik + rozszerzenie). Część podstawową ogarniam dobrze, średnio z każdego arkusza otrzymuję 80-90%, gorzej z rozszerzeniem. Jestem dopiero na początku nauki a do matury został tydzień i na bank nie powtórzę całego materiału, a planuję dostać się na studia informatyczne, na które kandydując musiałbym mieć dobry wynik z matematyki podstawowej i rozszerzenia. Spowodowane było to głównie przez moje lenistwo, problemy rodzinne i krótki okres czasu (zacząłem uczyć się w lutym podstawy). Są uczelnie na śląsku które przyjmują studentów "jak leci" a po semestrze dwóch następuje tzw przesiew i część osób odpada? Sorki za chaotyczność postu, mam nadzieję, że zostanę dobrze zrozumiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Raczej nie dostaniesz się na dobre uczelnie publiczne ale z całą pewnością jest masa uczelni prywatnych które Cię przyjmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emiktt Opublikowano 12 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 W dniu 3.05.2018 o 04:41, vartoz napisał: Są uczelnie na śląsku które przyjmują studentów "jak leci" a po semestrze dwóch następuje tzw przesiew i część osób odpada? Czasami tak jest, że przyjmują ponad limity zakładając, że dużo osób odpadnie. Jest szansa, że na mniejszych uczelniach nawet nie będzie tylu chętnych ile jest miejsc, więc wezmą wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...