LonelyRainbow Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Czesc! Jestem Renia, mam 18 lat, powinnam byc w trzeciej klasie liceum i pisac mature w tym roku, ale wywialo mnie na roczna wymiane miedzynarodowa do Argentyny, w ktorej bede do lipca tego roku. W maju przyszlego roku chce zdawac mature podstawowa z matematyki, rozszerzona z polskiego, angielskiego i hiszpanskiego i zastanawiam sie nad podstawa z geografii albo wosu. Mam problem z wyborem studiow, zastanawiam sie miedzy filologia a czyms bardziej zwiazanym z administracja albo zarzadzaniem. Chcialabym pracowac z ludzmi, uzywac jezykow obcych, gdyz to lubie, moze podrozowac [jakis erasmus], ale z racji tego, ze jestem strasznie odpowiedzialna i rozwazna, podobaloby mi sie jakies zarzadzanie czy cos takiego. Moja starsza siostra studiuje administracje i twierdzi, ze to dobry kierunek. Macie jakies propozycje? Moze slyszeliscie o jakims nowym, fajnym kierunku? Ja myslalam o filologii hiszpanskiego albo jakiejs bardziej egzotycznej, w stylu wegierskiej albo tureckiej (mam duzy kontakt z ludzmi z Turcji, goscilam kilku u siebie w domu na wymianie przez rok, wiec mogliby mi pomagac). Ale zarzadzanie czy owa administracja tez wydaje sie byc dobra? Co myslicie? Pozdrawiam z Rosario i dziekuje za kazda opinie. PS. Nie jestem zbyt dobra z majcy, fizyki czy chemii. Myslalam nad tym, zeby zrobic filologie, a potem polaczyc to z innym kierunkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramon Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Podstawowa zasada to taka, aby studiowanie sprawiało nam przyjemność, więc uważam, że warto studiować to, czym się interesujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2013 Cześć, a co myślisz o połączeniu filologii z zarządzaniem? Powstał nowy kierunek na UG na Wydziale Filologicznym, Podyplomówki z zarządzania Instytucjami Artystycznymi. Zerknij sobie tutaj: http://www.kierunki.net/lupa/2116-studiuj-zarzadzanie-instytucjami-artystycznymi-na-wydziale-filologicznym-ug Zresztą każdą filologię warto studiować, żeby później połączyć to z innym kierunkiem. Dzięki czemu uzyskujemy dobrą znajomość języka, kultury kraju, w którym możemy wykonywać zawód z drugiego kierunku studiów. To bardzo duży atut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...