michal84tbg Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Są to wartości kursów w złotówkach podanych w ofercie w firmie bukmacherskiej. Nie jest to giełda papierów wartościowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zwykła analiza finansowa będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal84tbg Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Tylko, że taki ból, że studenci wybierali specjalności na niestacjonarnych jakie pisałem wyżej. A te specjalności nie mają powiązania z tym tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 No niestety. Wybrałbym po prostu na I stopnie kierunek ekonomię a specjalnością się nie martwił. Ewentualnie Finanse i Rachunkowość. II stopień jest od tego, żeby robić specjalizacje, ewentualnie studia podyplomowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal84tbg Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Muszę zapoznać się z tymi specjalnościami które były uruchamiane w tym roku na niestacjonarnych czy mnie zainteresuje ten temat, bo ja myślałem o innym. Zobaczę jeszcze czy na FiR będzie taka specjalizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Spacjalizacjami się tak nie martw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal84tbg Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Panie Łukaszu nie chce uczyć się czegoś co może mnie nie interesować i pasjonować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Zwróć uwagę że specjalizacja to tylko kilka przedmiotów w całym toku studiów. Zaczyna się od 2 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal84tbg Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Rozumiem Panie Łukaszu. Ale nie wiem dlaczego mam się nie martwić specjalizacjami skoro nie ma takiej jak w temacie. Nie wiem czy mnie te inne zainteresują. Dlatego dobrze byłoby zgłębić temat o co chodzi w tych innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Oczywiście że warto. Ale po to sa studia II stopniowe żeby pogłębiać wiedzę na II stopniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal84tbg Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Przypuszczałem, że tak działa II stopień. Ale najpierw I musi zainteresować. A na I wybieram już specjalizację i idę dalej w tym kierunku w którym wybierałem. Nie chciałbym mieć rozczarowania w trakcie. Mam już 34 lata i nie chciałbym już zmieniać, jeśli byłoby rozczarowanie i mniejsze zainteresowanie tematem później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Musisz się liczyć z tym że studia są bardzo szerokie dziedzinowo i będzie cała masa przedmiotów które nie będą Cię interesowały ale jednak będą potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emiktt Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 12 godzin temu, michal84tbg napisał: Są to wartości kursów w złotówkach podanych w ofercie w firmie bukmacherskiej. Nie jest to giełda papierów wartościowych To jest taka sama sytuacja jak GPW. Analiza finansowa przyda Ci się jeśli będziesz chciał analizować finanse firmy, a nie kursy bukmacherskie. Jeśli nie jesteś w stanie dowiedzieć się jaki kierunek wybrać, żeby zająć się tym zawodem to odpuść sobie takie tematy, bo nie masz żadnych szans się tego nauczyć. 12 godzin temu, Łukasz napisał: Zwykła analiza finansowa będzie ok Nie będzie. Analiza finansowa przyda się jeśli autor będzie chciał analizować działalności przedsiębiorstwa. Wprowadzasz użytkownika w błąd przez co może stracić tylko czas na studia, których nie chce studiować, i które mu się nie przydadzą. @michal84tbg Dostałeś odpowiedź w ostatnim poście na poprzedniej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal84tbg Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 No kierunek Kierunek ekonomia albo FiR tylko muszę dowiedzieć się jaka specjalizacja aby zajmować się takim tematem albo podobnym zbliżonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emiktt Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 8 minut temu, michal84tbg napisał: No kierunek ekonomia albo FiR tylko muszę dowiedzieć się jaka specjalizacja aby zajmować się takim tematem albo podobnym zbliżonym. Bzdura. Napisałem Ci odpowiedź w ostatnim poście na poprzedniej stronie. Łukasz nie ma pojęcia o czym pisze, Ty zresztą też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 O znalazł się znawca. Chętnie posłucham mądrości narodu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emiktt Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Łukasz nie napisałem tego złośliwie, to naprawdę nie ma nic wspólnego z analizą finansową. Nie wprowadzajmy kogoś w błąd, jeśli ktoś wybierze źle kierunek na pewno będzie później rozczarowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Powiem wprost. Nie przez przypadek analitycy w bankach i w formach bukmacherskich są zatrudniani po studiach na kierunki matematyka. Staram się znaleźć kierunek i specjalność bliska ta która jest w zasięgu forumowicza i innych użytkowników. Kierunki i specjalności o których piszesz są dostępne rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emiktt Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Analitycy finansowi nie zajmują się analizą kursów bukmacherskich. To jest zaawansowana analiza danych, nie da rady tego obliczyć ręcznie lub w prosty sposób na komputerze. Studia dotyczące analizy finansowej nie mają żadnego związku z data miningiem. Naprawdę uważasz, że studia dotyczące analizy finansowej mają coś wspólnego z analizą kursów bukmacherskich? Zdajesz sobie sprawę ile tam jest zmiennych? Tutaj trzeba wykorzystać data mining i uczenie maszynowe. To jest bliżej informatki, z ekonomią czy finansami i rachunkowością nie ma to nic wspólnego. Jeśli autor tematu nie jest w stanie zorientować się co studiować, żeby studia miały związek z wymienionym tematem nie ma szans się tego nauczyć. Takie specjalizacje \ przedmioty są dostępne bez problemu na kierunkach informatycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Jest wiele kierunków ekonomicznych na których są zbliżone specjalności. Autor nie szuka kierunku informatycznego tylko takiego z pogranicza matematyki i ekonomii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal84tbg Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Jestem w stanie nauczyć się tego, bo mnie interesuje ten temat tylko nie wiem za bardzo w chwili obecnej w którą stronę pójść, aby zajmować się takim tematem. Dlatego piszę tutaj, aby uzyskać pomoc. Nie wiem na chwilę obecną czy to kierunek Kierunek ekonomia czy informatyka. A szukam kierunku i specjalizacji aby zajmować się tym tematem. Jak będzie informatyka to pójdę na informatykę a jak Kierunek ekonomia to pójdę na ekonomię. A o co chodzi w uczeniu maszynowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emiktt Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 2 godziny temu, Łukasz napisał: Jest wiele kierunków ekonomicznych na których są zbliżone specjalności. Autor nie szuka kierunku informatycznego tylko takiego z pogranicza matematyki i ekonomii. Nie ma. Kierunek ekonomia nie zajmuje się rozwiązywaniem takich problemów. Źle autor szuka. Godzinę temu, michal84tbg napisał: A o co chodzi w uczeniu maszynowym ? Uczenie maszynowe umożliwia pozyskiwanie wiedzy na podstawie analizy danych doświadczalnych - przykładów uczących, np. wyników meczów. Godzinę temu, michal84tbg napisał: Jestem w stanie nauczyć się tego, bo mnie interesuje ten temat tylko nie wiem za bardzo w chwili obecnej w którą stronę pójść, aby zajmować się takim tematem. Jeśli nie jesteś w stanie dowiedzieć się jaka dziedzina zajmuje się rozwiązaniem danego problemu to tym bardziej nie jesteś w stanie się tego nauczyć. Nie potrafisz nawet szukać informacji w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal84tbg Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 W internecie różnie pisze i bardziej ogólnie na różne tematy. A ja chciałbym uzyskać jak najwięcej informacji na ten temat. Może i znalazłbym informacje na ten temat tylko nie wiem jak to fachowo nazywać. Bo niektóre pojęcia jakie piszesz są dla mnie nowością, ale jak mnie interesuje i pasjonuje ten temat to jestem w stanie nauczyć się tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal84tbg Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Ale niedobrze, bo na studiach niestacjonarnych na kierunku informatyka nie wybierali studenci specjalności w tym kierunku. A ten kierunek najbardziej mnie interesuje. Tylko aplikacje internetowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal84tbg Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 A jak nazywa się specjalność na informatyce, która zajmuje się taką analizą tylko finansami firm ? Albo może jest taka specjalność na kierunku ekonomia ? Może niekoniecznie muszą być to wartości kursów bukmacherskich. Ale jakiś zbliżona specjalność, która zajmuje się takim tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...