michal84tbg Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Interesuje mnie temat analizy według zmian wartości kursów jaki rezultat może być w przyszłości. Na jaki kierunek studiów można iść aby takie coś wykonywać ? Proszę o pomoc, pozdrawiam i miłego dnia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Głównie Kierunek ekonomia i jej specjalności. Lub też wszelkie kierunki matematyczne np. Analiza ekonomiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal84tbg Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Dobry i przyszłościowy kierunek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal84tbg Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Jak nazywa się taka specjalność, która zajmuje się taką analizą, bo ja naprawdę jestem nie w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 to są różnego rodzaju analizy. Na każdej uczelni będzie się to nazywało inaczej. Czasami analiza finansowa, czasami ekonomiczna. Czasami występuje to jako kierunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal84tbg Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Przypuszczam, że są różne rodzaje analiz, ale mnie interesuje właśnie taka, którą napisałem na początku. Być może jakbym poznał też inne to może też zainteresowałyby mnie. Ale na razie skupiam uwagę na tej, którą zajmuje się w codzienności i właśnie zastanawiam się nad takim kierunkiem studiów i rozwijać się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 I tak Ci napisałem. To jest to samo tylko pod różnymi nazwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal84tbg Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Rozumiem tyko fajnie byłoby jakby jakiś specjalista byłby tutaj i podprowadził mnie w tą konkretną specjalność. Na której specjalności zajmuje się tym tematem. Planuje od tego roku rozpocząć studia niestacjonarne w Rzeszowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Specjalność nie ma aż takiego znaczenia na I stopniu. Na II stopniu się wyspecjalizujesz. Idz na ekonomię, i tak dopiero po 1 roku wybierasz specjalizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal84tbg Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 No chciałbym wiedzieć jaką specjalność wybrać po 1 roku i dobrze byłoby jakbym wybrał taką, gdzie będę zajmował się tym czym zajmuje się w codzienności albo czymś podobnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 to masz cały okres 1 roku studiów na decyzję, wszystkiego się dowiesz na tym 1 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal84tbg Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 No tak wszystkiego dowiem się na 1 roku ale ja chciałbym być już zorientowany przed rozpoczęciem studiów w tej dziedzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2018 a co jak się nie dostaniesz na wybraną dzisiaj specjalizację lub jej w ogóle nie utworzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal84tbg Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Jutro w dziekanacie zapytam na jaką specjalizację większość studentów wybiera się. Powinni chyba mieć takie informacje jak było parę lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Tak. Powinni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal84tbg Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Na stacjonarnych też taki system funkcjonuje ? jeśli chodzi o uruchomienie specjalizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2018 tak, dokładnie tak. Na niestacjonarnych bywa, że wybór specjalizacji jest bardzo okrojony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal84tbg Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Czy specjalizacja Kierunek ekonomia przedsiębiorczości zajmuje się tym tematem o którym pisałem w temacie na początku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal84tbg Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 A czy gospodarka finansowa i rachunkowość zajmuje się tym tematem ? to już jest ostatnie pytanie z tych specjalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 nie. Pisałem, to musi być specjalność związana z anaityką finansową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal84tbg Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 a pod jaką jeszcze nazwą może być taka specjalność, która zajmuje się tym tematem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emiktt Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 W dniu 16.04.2018 o 06:46, michal84tbg napisał: Interesuje mnie temat analizy według zmian wartości kursów jaki rezultat może być w przyszłości. Jakich kursów? Zadaj dokładniejsze pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Na pewno chodzi o kursy walutowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emiktt Opublikowano 18 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2018 W dniu 16.04.2018 o 09:05, michal84tbg napisał: Jak nazywa się taka specjalność, która zajmuje się taką analizą, bo ja naprawdę jestem nie w temacie. To będzie big data / data science / data mining. W dniu 16.04.2018 o 06:46, michal84tbg napisał: Interesuje mnie temat analizy według zmian wartości kursów jaki rezultat może być w przyszłości Poczytaj o korelacji. 25 minut temu, Łukasz napisał: Na pewno chodzi o kursy walutowe. Niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...