Domi Opublikowano 28 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Przykładowe studia na kierunku Filologia klasyczna: http://www.ug.edu.pl/pl/info_dla_kand/kierunki/?tpl=/wf/klasyczna1314 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel23 Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Jak myślicie, po filologii klasycznej można podjąć filologię polską na magisterce? Byłoby wówczas dużo zaległości z nadrobieniem materiału? O ile mi wiadomo w początkowych klasach jest właśnie poruszana kultura antyczna, połączona bardzo często z językiem łacińskim oraz greckim. Będzie to dobry dodatek do polonistyki? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Małgośka Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Jak myślicie, po filologii klasycznej można podjąć filologię polską na magisterce? Byłoby wówczas dużo zaległości z nadrobieniem materiału? O ile mi wiadomo w początkowych klasach jest właśnie poruszana kultura antyczna, połączona bardzo często z językiem łacińskim oraz greckim. Będzie to dobry dodatek do polonistyki? Pozdrawiam. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam: myślisz o podjęciu studiów II stopnia z filologii polskiej po licencjacie z filologii klasycznej? Pewnie dużo zależy od uczelni, ale i tak uważam, że byłoby bardzo dużo do nadrobienia. To trochę tak jakbyś chciał po licencjacie z filologii angielskiej robić magisterkę z filologii germańskiej. Nie wiem czy system boloński jest aż tak elastyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asdf Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Oczywiście jest możliwość studiowania polonistyki (II stopnia) po licencjacie z filologii klasycznej. Proszę nie zważać na tzw. zaległości. To zupełnie inna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Małgośka Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Możliwość formalna to jedno, a rzeczywista to drugie. Ale zapewne najwięcej w tym temacie zależy od chęci i motywacji samego studenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PannaPierniczkowa Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgadzam się z osóbką wyżej. Poza tym dobrze jest posprawdzać na stronach uczelni, podzwonić, zawsze można w ten sposób dowiedzieć się czegoś konkretniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...