Greg20203 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Witam. Bardzo długo nie byłem pewien tego co robić po maturze. Ale jednak doszedłem do wniosku że chciałbym pójść na studia, kierunek związany z informatyką. I teraz dwa wybory, WSTI - czy jestem w stanie opłacać studia z stypendium socjalnego? Mógłbym pójść też do pracy, ale mieszkam w wiosce i cięzko o to na same weekendy :/ Drugi pomysł to był UŚ, wydział studia.net/informatyka. Tylko znajomy ostatnio powiedział mi, że po UŚ jest jak liceum, i skończę po nim jako nauczyciel, że lepiej politechnika. Jakieś rady? Nie wiem teraz co myśleć. I jeszcze jedno. Czy ciężko będzie mi się dostać w razie czego na UŚ, bez dobrych wyników na rozszerzeniu? Wziąłem matematykę ale nie przykładałem się zbytnio, więc na dobry wynik nie liczę. Z podstawy myślę że będzie jakos 90%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 1. Na uczelniach niepublicznych opłaty są relatywnie wysokie w stosunku do stypendium socjalnego. 2. Jeśli nie zdasz rozszerzenia z matematyki to na informatykę na uczelnie publiczną raczej się nie dostaniesz. 3. Znajomy nie ma racji. Ok uniwersytecie też można liczyć na dobra praca. Pracować możesz nawet w normalne dni tygodnia. Studia tego nie wykluczają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg20203 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 A wiadomo mniej więcej jak to wygląda z tym rozszerzeniem? Ile trzeba by mieć te minimum żeby być spokojnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Na uczelnie niepubliczna Cię powinni przyjąć z podstawą. Na publicznych dobrych uczelniach trzeba mieć 80% minimum. Im mniej popularna uczelnia tym nizszy próg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...