BalckSkin Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Witam. Po głębszych przemyśleniach, za i przeciw, postanowiłem wybrać się na psychologię zaocznie. Mam natomiast pytanie dotyczące progów. Chciałbym studiować na prywatnej uczelni Szkoła Wyższej Psychologi Społecznej Uniwersytetu humanistycznospolecznego. Wyczytałem że aby zostać zakwalifikowanym należy mieć 95 pkt ja natomiast nieszczęśliwie mam 94 pkt.... Czy zważając na to że są to studia płatne, prywatne i tryb niestacjonarny to jest szansa żeby mnie przyjęli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Jest taka szansa. Psychologia to kierunek o dość wysokim poziomie i dużych progach ale na niepublicznej mogą Cię przyjąć. Progi mogą być też niższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BalckSkin Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 W sumie dziwne by było gdyby próg był 95 pkt a na zaocznych załóżmy będzie 100 chętnych na 120 miejsc więc powinni przyjąć wszystkich. Zawsze myślałem że uczelnie niepubliczne przyjmuja wszystkich że względu na odpłatna naukę. Myślę o studiach niestacjonarnych na Psychologi więc jak mają ten próg już z góry 95 pkt chyba powinni mnie przyjąć jak mam 94 pkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Dlaczego powinni przyjąć wszystkich? Uczelnie nie mają tylko celów zarobkowych ale też chcą utrzymać jakiś poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BalckSkin Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Martwię się że mnie nie przyjmą że względu na ten brakujący 1 pkt....Teraz gdybym miał tracić rok na poprawianie matury dla jednego pkt...Z tego co się orientuję to ten próg kwalifikacyjny jest stały (95pkt) ale może robią jakieś wyjątki kiedy nie wypełnia limitu miejsc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Bardzo często przyjmują poza limitem pkt. Napisz do uczelni to dadzą Ci odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BalckSkin Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Dziękuję bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...