daro77768 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Tak jak w tytule, myślicie, że jest jakaś większa różnica dla pracodawcy między licencjatem, a inżynierem? Osobiście czuję, że nie pociąga mnie inżynier, to chyba przez ten nacisk na techniczne rzeczy... I wiadomo, matematyka i fizyka. I mam pytanie do Was, czy na licencjacie też jest fizyka oraz matematyka w znacznej ilości? Nie mogę znaleźć żadnych sylabusów. I jeszcze mam pytanko, orientuje się ktoś w jakich dniach i godzinach są zjazdy niestacjonarnych studiów WSL Poznań? Piątek, sobota, niedziela widzę na stronie. Niektóre uczelnie mają sobota i niedziela. A jak z godzinami? Idzie pogodzić pracę w piątek na pełen etat z takim studiowaniem w piątki? Celuję w zaoczne, bo chcę mieć już doświadczenie po ukończeniu studiów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 1. Dla pracodawcy nie musi mieć to Znaczenia. Dla pracodawcy ważniejsze jest to czy masz doświadczenie więc praca w czasie studiów jest bardzo ważna. 2. Tak, przedmioty ogólnouniwersyteckie na takich kierunkach są. Szczególnie matematyka. 3. Zjazdy w piątki są najczęściej popoludniu. Co do godzin to musisz się nastawić od rana do wieczora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro77768 Opublikowano 30 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 W takim razie licencjat, raczej specjalność Transport i Spedycja na Logistyce. A ta matematyka to taka znośna? Statystyki, wykresy i tego typu przyjemne rzeczy? Czy może tony niepotrzebnego materiału, którego i tak przecież nie ma czasu przerobić na niestacjonarnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2017 Czas czy na stacjonarnych czy niestacjonarnych jest taki sam. Materiał też. Matematyka jest dość trudna. Do zaliczenia. Specjalność ma drugorzędne znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro77768 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Jak widziałem plan zajęć logistyki na innych studiach, np. WSB w Szczecinie to Matematyka jako przedmiot była tylko na 1 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 31 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Tak. Przeważnie jest najtrudniejsza. Jednak później to wiedzę musisz wykorzystywać na innych przedmiotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatka Opublikowano 21 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Zastanawiam się nad tym kierunkiem ale widzę tutaj że dobrze trafiłam Wybieram się na logistykę. Przeraził mnie jedynie program studiów na kierunku kierunek logistyka bo przedmiotów jest całe mnóstwo Planuję studia niestacjonarne więc nie wiem czy dam radę.Jakie jest Wasze zdanie na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2018 Na każdym kierunku jest przedmiotów całe mnóstwo. Nie można się dlatego od raz tak tym przejmować. Każde studia są do zaliczenia. Zapoznaj się proszę z regulaminem dodawania linków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...