Alicjak Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 Witam, Jestem studentką filologii francuskiej i za niedługo będę musiała wybrać specjalizację. Zastanawiam się nad specjalizacją translatorską, jednak nie jestem w 100% przekonana. Czy jeśli wybrałabym tę specjalizację, a w przyszłości jednak chciałabym pracować jako nauczyciel, byłaby taka możliwość? I czy orientuje się ktoś z Was, czy certyfikaty z innych języków mogłyby mi się przydać do pracy nauczyciela lub tłumacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2017 To zależy. Czy na specjalizacji nauczycielskiej jest kurs pedagogiczny. Jeśli tak to jednak po specjalizacji nauczycielskiej możesz uczyć po translatoryce nie. Tutaj musisz się dowiedzieć jak jest. Zeby uczyć po translatoryce musisz dodatkowo zrobić kurs pedagogiczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...