Bartolini Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Witajcie. Mam dylemat co do wyboru studiow. Wybrac logistyke licencjat czy zarzadzanie i inzynierie produkcji? Pytanie banalne,bo kazdy by wybral inzyniera. Dodam,ze studia zaoczne. Mam na miejscu uczelnie uph i kierunek,ale tutaj jest licencjat, natomiast w W-wawie jest inzynier...,ktory wydaje sie bardziej prestizowy pod wzgledem rozpatrywania przez pracodawcow. Moze bedzie ktoa w stanie udzielic mi jakis wskazowek na ten temat? Przeraza mnie to dojezdzanie do Wawy i kimanie w akademiku. Zwlaszcza jak bede po nocce w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 kierunek logistyka to konkretny zawód. Ja bym poszedł w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolini Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Z pewnością jest to zawód z przyszłością. Jedynie boli ten licencjat, trochę za późno zmieniłem decyzję odnośnie kierunku, bo wszędzie już praktycznie rekrutacje są na finiszu, a w uph nadal trwa rekrutacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 I co z tego że licencjat. To i to studia I stopnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JVC 231 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Ja jestem w trakcie studiowania logistyki kończącej się tytułem inż. A moja koleżanka też studiuje logistykę na innej uczelni kończącej się tytułem lic. I ja porownalismy sylabus i zakres materiału to jedyna rzucająca się różnica jest tak że ja mam więcej przedmiotów ścisłych typu matematyka fizyka statystyka itd. Jeśli chodzi o przedmioty stricte logistyczne różnicy znacznej nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolini Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Rozumiem wlasnie chodzi o ta matme, fizyke. Ja to kurcze lubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolini Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Tylko jeszcze wazne jest tez to jak pracodawcy na to patrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JVC 231 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Pracodawcy patrzą głównie na doświadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolini Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 A co myslicie o Warszawskim UTH? Uczelnia techniczno handlowa im. H Chodkowskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 myślę, że jest wiele fajnych uczelni w Warszawie, a o co konkretnie pytasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolini Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Mam na myśli opinie o tej uczelni, moze ktos studiowal/ studiuje, a moze znajomy studiowal/ studiuje i slyszeliscie cos o tej uczelni? Jak perspektywy po ukonczeniu? Czy rowna sie z innymi prestizowymi uczelniami z Warszawy typu PW czy SGGW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 nie ma szans równać się z prestiżowymi uczelniami w Warszawie, czy innych miastach akademickich. Uczelnia raczej solidna ale na pewno nie topowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolini Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Sam już nie wiem jakie wybrać te studia. Czy wybrac dojazdy do Warszawy czy startowac w Siedlcach. Najbardziej boje sie, ze bedzie mi trudno po samym licencjacie znalezc prace w zawodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 A dlaczego masz być po samych studiach. Masz kilka lat żeby złapać doświadczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolini Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 W zasadzie jestem magazynierem w firmie, gdzie trzeba pisac listy przewozowe i wysylac kierowcow w trasy. Jest to w jakims stopniu tam kierunek logistyka, ale czy to bedzie brane pod uwage? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Tak, będzie to brane pod uwagę. Jest to dobry start. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolini Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Decydować się na ten licencjat czy poczekac rok i zastanowic sie ze wszystkim na spokojnie i dobrze wybrac?;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Jeśli uważasz że teraz masz źle wybrać to poczekać. Nie wiem co to znaczy źle czy dobrze wybrać. Wiesz co chcesz studiować, masz opcję gdzie. Myślisz że za rok będzie inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madeline Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 We wszystkich raportach, które czytałam ostatnio na temat tego, jakich pracowników brakuje na rynku, była mowa o logistyce i transporcie więc jeśli wygodniej dla Ciebie iść na logistykę - idź. Skoro mówisz, że zaoczne, to tym bardziej może na 3 roku uda Ci się już nawet pracować w zawodzie i będziesz miał nie tylko fajny zawód, ale też doświadczenie, a wtedy to nikt się nie będzie rozwodził, czy masz licencjat czy inżyniera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolini Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Gdybym miał jeszcze rok czasu to dozbierałbym pieniądze i ruszyłbym do Warszawy na studia. Jakos troche wraz boli ten brak inż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zebrałbyś pieniądze na cały I stopień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolini Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Mysle,ze bylbym w stanie na jeden semestr. Do tego nocleg na weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 przez rok czasu wiele się zmienia i plany na życie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolini Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Wiem, bo mi sie plan studiow zmienil z dnia na dzien.mialem isc na ZiIP, a teraz kierunek logistyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 przez najbliższe 12 miesięcy może CI się jeszcze wszystko odwrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...