Tcheinava Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Witam, od października zaczynam studia w mieście oddalonym od mojego ok. 300 kilometrów. Czy mogę liczyć na jakąś pomoc pieniężną (stypendium itp.) z racji tego? Czy jeżeli zdecyduję się na mieszkanie w akademiku to mam szanse otrzymać pokój 1-osobowy, czy są one przeznaczone tylko dla osób chorych/niepełnosprawnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 1. Są stypendia socjalne, mieszkaniowe i żywieniowe oraz zapomoga. Dowiedz się na swojej uczelni do kiedy musisz składać wniosek. 2. Pokoje 1 osobowe są raczej zarezerwowane dla osób o szczególnych potrzebach. Możesz składać wniosek o taki pokój ale musisz to argumentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Stypendia socjalna są, ale głównym kryterium są dochody rodziny. Zawsze można też powalczyć o naukowe. Od kiedy naukowe stało się stypendium rektora, wzrosły stawki i w moim przypadku było to dużo odciążenie moich rodziców rodziców na przykład. Akademik pewnie dostaniesz, bo tu dużo zależy od odległości. Jedynki pewnie nie będziesz miał, ale nie martw się. Ludzie się boją tego akademika, a potem płaczą, jak muszą się wyprowadzić (a są to ludzie, którzy się uczyli, nie tylko imprezowali) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...