xelesse Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Witam. Obecnie studiuję leśnictwo na UP w poznan.studia.net, ale rozważam zmianę kierunku. Myślę nad logistyką, którą mam cały czas gdzieś z tyłu głowy od ponad roku. Nie chcę już wiązać swojej przyszłości naturą, przyrodą, biologią itd. Umiem planować, organizować ( to też wykazały testy jakie miałam robione w poradni), analizować, myśleć strategicznie. Lubię wszelkie schematy, wykresy, tabelki. Jeśli chodzi o wady to nie mam wyobraźni przestrzennej. Nie umiem projektować, wykonywać rysunków technicznych. Ogólnie źle się czuję w takich przedmiotach stricte technicznych. Słyszałam, że na logistyce jest dużo laborek informatycznych i ich się obawiam. Czy trzeba być jakoś mocno technicznym, żeby przejść przez te studia? Czym rożną się studia licencjackie od inżynierskich? Dodam, że chcę studiować na WSL na zaocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 kierunek logistyka to kierunek nie stricte techniczny, jest bardziej z pogranicza. To kierunek mocno zaawansowany matematycznie, inne przedmioty są do zaliczenia. Studia inżynierskie trwają o 1 semestr dłużej i są bardziej techniczne od tych licencjackich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...