MlodyKurczak Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Składalem na tą uczelnię papiery na kierunek informatyka, jednak było zbyt duże zainteresowanie i nie dostałem sie. Otrzymałem maila od uczelni, że jeśli jestem zainteresowany to mogę przynieść papiery i dostanę sie na matematyke - analiza i bezpieczeństwo danych. Z matematyką myślę nie będę miał problemów, jednak co uważacie o tym? Jest ktoś, kto chodził lub chodzi na ten kierunek? I tak, jeśli będzie możliwość, przepisuje się na informatykę po semestrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Matematyka to świetny kierunek. Dla ambitnych. Dodatkowo daje fajne możliwości pracy jako analityk. Musisz się zastanowić czy nie będzie Ci żal tej studia.net/informatyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyKurczak Opublikowano 21 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Zastanawiam się, czy będę mógł się przepisać po semestrze na informatykę. Matematyka to dobry kierunek, można po tym pracować jako administrator baz danych czy analityk, ale niestety, nie ma inżynierskich tylko licencjat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 I co z tego że licencjat . To ten sam poziom. Przepisać się na taki kierunek jak informatyka raczej jest bardzo bardzo trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyKurczak Opublikowano 21 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Zależy od ocen, więc trzeba przycisnąć, aby się dostać. Ewentualnie znaleźć pracę i na zaoczne na informatykę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Zdecydowanie bardziej polecam niestacjonarne studia na informatyce. Gdyby sama średnia decydowała to byłoby łatwiej. Kryteria nie są do końca jasne. I tak decyduje Dziekan. Musi się złożyć kilka kryteriów aby się przenieść. Średnia otwiera drogę. Wiem że kiedyś musiała być minimum 4,5 do tego dochodzą różnice programowe które muszą Ci wyznaczyć a jak będzie ich za dużo to też mogą się nie zdecydować. Życzę Ci jak najlepiej ale weź pod uwagę że może się nie udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slakos@o2.pl Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Ja również dostałem taką propozycję... Zakładając że się na to bym zgodził zawiózł wszystkie dokumenty, to mogę póżniej jakoś z tego zrezygnować np gdy dostanę się na Wsiiz początkiem sierpnia ? Jest taka możliwość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Możesz zrezygnować i zabrać dokumenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyKurczak Opublikowano 22 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Ja właśnie się zastanawiam nad tym, bo myślę nad zaocznymi, kwestia tylko znaleźć pracę. Jeśli nie znajdę to zostaje stacjonarna matematyka (choć to nie jest pewne bo to rekrutacja uzupełniająca). Jak patrzyłem to matematyka i informatyka przez pierwszy rok mają podobne przedmioty z tym że na infie jest programowanie c++ i systemy operacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Jeśli Cię przeniosą to będziesz musiał zaliczyć te przedmioty w następnym roku jako dodatkowe. Pomyśl ile osób myśli tak jak Ty i chce się przenieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyKurczak Opublikowano 22 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Wiem. Dlatego trudny wybór. Na razie złożę papiery - raczej trudno się będzie dostać zakładając, że dużo osób, którzy nie dostali się na infe, będą podobnie jak ja składać na matme. A miejsc też nie jest dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Złóż i zobacz co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyKurczak Opublikowano 23 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 A czy za rezygnacje ze studiów płaci się coś? I czy łatwo jest przenieść się z dziennych na zaoczne np z matematyki na informatykę zaoczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Za rezygnację na uczelni publicznej w trybie stacjonarnym nic nie płacisz. Gorzej w trybie niestacjonarnym czy na niepublicznej. Tu już zależy od umowy z uczelnia. Na tryb niestacjonarny dużo łatwiej się przenieść ale w ramach jednego kierunku. Jeśli zmieniasz kierunek to tu znowu schody. Chociaż i tak łatwiej niż na stacjonarne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyKurczak Opublikowano 23 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Bo znalazłem ofertę pracy i może teraz pójdę na zaoczne na informatykę. Zastanawiam się czy teraz składać papiery na tą matematykę i jakbym dostał pracę to zrezygnować i pójść na zaoczne. Trudny wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Ja bym tak zrobił. Studia niestacjonarne dają możliwość złapani a bardzo dużej ilości doświadczenia. Po studiach będziesz z takiego wyboru bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyKurczak Opublikowano 24 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Teraz trwa rekrutacja uzupełniająca. Nie sądzę bym się dostał na matematykę, z drugiej strony nie jestem pewny jeszcze swojej pracy. Póki co mam praktyki, ale znalazłem ciekawą ofertę. Gdybym się dostał, to wtedy idę na zaoczne. Ale raz, że trzeba czekać na wyniki do września, dwa na zaocznych tylko 30 miejsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...