mad17 Opublikowano 19 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Witam, nie dostałem się na teleinformatykę na pp i na informatykę na uam. PP próg 550, a mam 540. UAM próg 40, a mam 38. Zamierzam napisać odwołanie od razu po przyjściu listu i mam kilka pytań: 1.Ukończyłem najlepsze technikum informatyczne w Wielkopolsce i mam dyplom technika z bardzo dobrymi wynikami egzaminów oraz certyfikaty cisco. Czy to coś znaczy przy odwołaniu, czy to kompletnie zbędna rzecz? 2.Miałem parę zabiegów dentystycznych przez co miałem trochę problemów z nauką, czy zaświadczenie od osoby zajmującej się implantami coś może zdziałać? 3. Napiszę również, że ta uczelnia jest moją wymarzoną i że informatyka jest moją pasją i chce się rozwijać?. Wiadomo, że wszystkie odwołania po za błędami w rekrutacji nie są tak brane pod uwagę, ale może?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 1. Możesz napisać o CISCO, szkoła średnia nie ma znaczenia 2. ogólnie powinno pomóc, aczkolwiek nie wiem czy od dentysty pomoże 3. to jak najbardziej tak. Odwołanie są brane pod uwagę, jednak trzeba napisać ich najczęściej kilka a i tak bywa różnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mad17 Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Załóżmy, że obydwie uczelnie rozpatrzą moje odwołanie pozytywnie. 5 września politechnika rozpatruje odwołania, a uam 15. Czy dostanę od pp 10dni na dowiezienie dokumentów, czy nie ma szans?. Czy jeśli dowiozę dokumenty na pp, ale ostatecznie zdecyduje sie na uam to mogą być jakieś problemy?. Inna sprawa, czy jak zapłacę za legitymację na kierunku na który się dostałem to będę musiał tą opłatę ponowić jeśli dostanę się na inny kierunek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2017 Było wiele razy na forum. Wystarczy poczytać. Zawsze możesz przenieść dokumenty. Jeśli to będzie na tym samym wydziale to raczej opłatę przeniosą Ci na inny kierunek. Jeśli inny wydział lub uczelnia to opłatę trzeba ponowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mad17 Opublikowano 5 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Moje odwołanie na pp na kierunek teleinformatyka zostało rozpatrzone pozytywnie. Teraz czekam na wynik odwołania na uam na kierunek informatyka. Czy jeśli dostanę się także na infe na uam to co wybrać?. Wiele osób mówi, że po politechnice praca jest bez problemu. Słyszałem, że na uam uczą głównie teorii, która będzie przestarzała. W rodzinie każdy mówi politechnika i politechnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Zwróć uwagę na kierunek który bardziej Cię interesuje. UAM to świetna uczelnie i o przestarzałej informatyce zapomnij. To nie lata 90. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mad17 Opublikowano 6 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Czy na teleinformatyce będzie ciężko?. O matme mi nie chodzi, bo dla chcącego nic trudnego. Chodziłem do bardzo rygorystycznego technikum(mundurki i dość wymagający nauczyciele z programowania). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 no obu tych kierunkach łatwo nie będzie, poziom trudności zbliżony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...