-
Podobna zawartość
-
Przez KarolinaZab
Witam, mam pytanie.
Otóż, na Politechnice Gdańskiej działa system rekrutacji, w którym wybiera się on-line kierunki, którymi jest się zainteresowanym. Trzeba ustawić je w kolejności preferencji.
Wczoraj zostały ogłoszone wyniki, i dostałam się na 3 wybór (Mechanika i budowa maszyn w języku angielskim). Dostałam się też na dwie listy rezerwowe (kolejno wyborów jeden i dwa, czyli Robotyka, elektronika i telekomunikacja)
Finalnie interesuje mnie 3 wybór, ten na który się dostałam, ale dzisiaj byłam zmuszona złożyć w pierwszej kolejności dokumenty na kierunki, gdzie jestem na liście rezerwowej.
Na telekomunikacji jestem 424 na 280, czy jest szansa, że się dostanę?
Jeśli tak, to czy mogę jeszcze przez zaczęciem pierwszego roku zmienić kierunek po ogłoszeniu finalnych list?
-
Przez Joanna1978
Witam serdecznie
Mam pytanie.
Syn zarejestrował się na kilka uczelni (publicznych). Niestety te uczelnie w różnych terminach podają listy osób zakwalifikowanych, a co za tym idzie, w innych terminach należy składać dokumenty. I tak dla przykładu, te uczelnie, na których mu najbardziej zależy, najpóźniej podają listy. Jak to rozwiązać, żeby nie zostać z ręką w nocniku. Jeśli dostanie się na te pierwsze, złoży dokumenty w terminie, a potem dowie się, że dostał się na te bardziej prestiżowe i trzeba będzie złożyć tam dokumenty, to jak postąpić: trzeba jechać do tego innego miasta i wycofać dokumenty, a złożyć tutaj, czy niech tam zostaną (żeby nie jeździć, oni potem odeślą?), a złożyć niezależnie na innej, docelowej uczelni? Proszę o podpowiedź.
Z góry dziękuję serdecznie
Joanna
-
Przez Mati B
Cześć, w czerwcu zapisywałem się na kilka kierunków na różnych uczelniach jednak na żaden się nie dostałem. Terminy dodatkowych rekrutacji już minęły, Czy jest jakaś szansa żeby dostać się jeszcze na studia ? Czy ktoś z was załatwiał takie sprawy mailowo lub telefonicznie z uczelniami ? Będę wdzięczny za każdą pomoc w temacie, czasu coraz mniej.
-
Przez Pralkadoprania
Witam
W tym roku mam zamiar iść na studia jednak długo zwlekałam z ostateczną decyzją. Na początku miałam iść do Akademii Frycza Modrzewskiego na prawo ,ale zrezygnowalam zaraz po otrzymaniu wiadomości o przyjęciu i teraz zostały mi tylko drugie tury w rekrutacjach. Uznałam że chce iść na psychologie i na moje szczęście została uruchomiona druga tura na uniwersytecie Papieskim. Czy ktoś wie jak jest z dostaniem się na ten uniwersytet? Czy jest ciężko ponieważ moje wyniki z matury pozostawiają wiele do życzenia. Wiem że nikt nie jest w stanie mi nakreślić czy się dostanę czy nie, ale nie mogę znaleźć konkretnych informacji i jedyne co wyczytałam to że progów niby nie ma z kolei na innej stronie już pisze że progi są. Więc może ktoś coś wie o tej uczelni i będzie w stanie mi mniej więcej nakreślić poziom trudności w dostaniu się na nią?
-