zdeterminowana Opublikowano 16 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Jestem tegoroczną maturzystką, która zawsze chciała dostać się na prawo. Rekrutowałam na 5 uczelni: UJ, UAM, UG, UMK I UMCS. Najbardziej chciałam dostać się pierwsze trzy z wymienionych uczelni. Niestety wynik z rozszerzonego polskiego bardzo pokrzyżował mi plany i dostałam się jedynie na UMK i UMCS. Jeżeli chodzi o resztę uczelni to brakuje mi 8-9 punktów, aby załpać się na próg. Chciałabym złożyć odwołanie i spróbować dostać się na UAM lub UG, ale zupełnie nie wiem jak i kiedy to zrobić. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć kiedy mam to złożyć, w jaki sposób i czy mam jakiekolwiek szanse? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 A nie jesteś nawet na liście rezerwowej? Takie odwołania rzadko mają skutek. Musi być powód. Odwołanie składam jak najszybciej po oficjalnych wynikach rekrutacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdeterminowana Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Na UAM podtrzymałam chęć studiowania, ale pojawił się komunikat: nieprzyjęty. Natomiast na UG lista ciągle jest ruchoma, gdyż oficjalna zostanie opublikowana 20.07.17 r. Czytałam tutaj na forum wpis osoby, która odwołała się od wyniku na UAM i udało jej się zostać przyjętym.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Jeśli będą wolne miejsca to to jest jedyna szansa. Nie sądzę żeby przy obecnym sposobie finansowania uczelni chcieli przyjmować maturzystów ponad limit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdeterminowana Opublikowano 16 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 A może ktoś jest w stanie podpowiedzieć mi czy lepiej pojść na UMK czy UMCS? Od Lublina dzieli mnie jakieś 800 km i nie wiem czy poziom aż na tyle się różni, aby pójść tam zamiast Torunia (odległość 300km) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 UMK to jedna z kilku najlepszych uczelni w kraju. Z uniwersytetów to pierwsza 5. UW, UJ, UAM, UMK. Zdecydowanie bardziej Toruń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...