Pidżej98 Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Halko. Przejdę od razu do sedna: dostałem się na Ekonomię zarówno na UE w Krakowie jak i w poznan.studia.net. Według wszelkich rankingów Poznań jest zdecydowanie lepszą opcją od naszej starej stolicy, ale z drugiej strony do Krakowa mam jakieś 200 km od domu rodzinnego, a do Poznania - 600. Do Krakowa idzie też więcej moich znajomych i teraz nie wiem, czy trochę lepsze uczelnia jest warta tych dojazdów itd. Proszę o podpowiedź i opinie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 To chyba odpowiedź jest oczywista. Zdecydowanie wygoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pidżej98 Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 @Łukasza byłbyś w stanie mnie jakoś przekonać? Bardzo się waham, rodzice wolą żebym poszedł do Poznania, ale serce podpowiada, że lepiej iść do Krakowa. Proszę o jakieś argumenty z własnego doświadczenia xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Napisalrm Ci. Lepiej studiowac tam gdzie bedzie Ci przez najblizsze kilka lat latwiej wszystko zorganizowac. Szczegolnie jesli to uczelnie o zblizonyn poziomie a tak jest. Dodatkowo to Ty wybierasz miasto do życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polerst Opublikowano 15 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Często powątpiewam w te wszelakie rankingi uczelni. Nawet jeśli jest jakaś różnica w poziomie, to niewielka i tak jak mówi Łukasz, to kwestia wyboru miasta do życia w tym przypadku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Ranking polski jest słaby. Trzeba spojrzeć na rankingi międzynarodowe np. cytowań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...