mordinii Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Cześć, mam do was pytanie ponieważ mam olbrzymi dylemat. Mianowicie dostałem się na UE we wrocławiu na kierunek Podyplomówki z zarządzania i inżynieria produkcji, na politechnikę niestety nie dostałem się. Na ue niby kierunek inżynierski ale na moje oko specjalizacje są średnie. Pytanie jest takie czy warto iśc na ue na kierunek inżynierski czy starać się próbować zgłaszać jeszcze na politechnikę ale nie wrocławską tylko inną. Czy według was ten kierunek na uniwerku ma sens. Proszę o pomoc i z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 O brawo Panie Dylemat;) oczywiście, że warto iść na UE na kierunek inżynierski. Na wielu uniwersytetach kierunki inżynierskie są na bardzo wysokim poziomie. Jeśli jednak nie odpowiada Ci zakres programowy poszukaj innych uczelni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordinii Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Wacham się ponieważ słyszałem od osoby po politechnice wypowiedź coś w stylu że pracodawcy patrzą inaczej na gości po politechnice. Pytanie kieruję też do innych osób które miały doczynienia z tym kierunkiem lub mają, czy oferowane specjalizacje mają sens w tej branży. Specjalizacje na pierwszym stopniu: inżynieria produktów żywnościowych, inżynieria produktów chemicznych, inżynieria ochrony środowiska, inżynieria bioproduktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Dwie kwestie. Pracodawcy nie patrz na to czy politechnika czy uniwersytet. Prędzej spojrza na rangę uczelni. Studia i tak pracy nie dają. Co Ci daje specjalność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordinii Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Wydaje mi się że skoro jest ta specjalność to chyba po coś musi być, może się myle ale myśle sobię że skoro wymyślają sobię np specjalizacje "inżynieria produktów chemicznych" to będą szkolić studenta właśnie w tym kierunku i będzie miał wiecej chemii itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordinii Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 I rozumiem to że studia pracy nie dają ale mimo wszystko dają lepsze perspektywy w karierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Nie pisz post pod postem. Masz opcje edycji. Specjalność wybiera się po 1 lub nawet 2 roku. Co z tego że teraz wybierzesz specjalność jak np. za 2 lata Cię na nią nie przyjmą bo zabraknie miejsc. Kanon przedmiotów dla wszystkich specjalności jest jeden. Później otrzymujesz kilka dosłownie kilka przedmiotów specjalizacyjnych. Było o tym wiele razy na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordinii Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Czyli nie przywiązywać uwagi aż tak dużej do specjalizacje bo tak naprawdę nie jest ona taka ważna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Jest mniej ważna niż kierunek. Ważne jest to żeby brać pod uwagę kilka możliwych specjalizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordinii Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Dziękuje bardzo za pomoc Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...