AudioMagicPL Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Witam. Pewnie na forum jest milion identycznych tematów ale męczy mnie czytanie tego wszystkiego już i chciałbym się konkretnie dowiedzieć o kierunku studiów. Na maturze zdaje dodatkowo podstawową biologię, ponieważ miałem plan iść na fizjoterapię lub dietetykę. Niestety dowiedziałem się że pracy w tych zawodach nie mam nawet szans dostać. Fizjoterapeutów rośnie jak po deszczu a dietetyków jest sporo ale w Polsce się ich nie docenia. Nie mam pojęcia już na co się rzucać. Muszę zaznaczyć że nie mogę poświęcać całego czasu na studiowanie więc nie chcę żeby to była np. Szkoła Policyjna, Wojsko ani nic całkowicie absorbującego. Matura już niedługo a ja coraz bardziej myślę o wyjeździe z kraju. W tym chorym państwie się nie opłaca nic robić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Pomyśl o studiach na polibudzie, kierunek, która da możliwość rozwoju, np. biotechnologia, albo nawet zwykła biologia, później po 3 lub 5 latach studiów możesz iść na podyplomówkę z tego co Cię bedzie kręcić i do pracy. Po studiach na takim kierunku będziesz miał duże pole manewru dzięki podyplomówką. Jeśli będzie zapotrzebowanie na pomiary dzwięku, zrobisz z tego podyplomówkę i do pracy:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czornydanio90 Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Biotechnologia jest też bez sensu, gdyż nie ma po niej pracy (mam kilkoro znajomych-absolwentów Biotechnologii i albo siedzą w domu albo robią za 1000zł przy produkcji soków, zaznaczam iż ukończyli oni konkretne Uniwerki, a nie wyższe szkoły szydełkowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareczek01 Opublikowano 20 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 A mi sie wydaje że fizjoterapia i dietetyka to bardzo dobre studia. Jeśli Cię to naprawdę interesuje to ja bym się nie zastanawiał. Takie moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudioMagicPL Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Ciekawy pomysł z tymi podyplomówkami;) Tylko czy wystarczy mi do tego podstawa z Studia na kierunku biologia? Poza tym dowiadywałem się u ludzi którzy pracują w zawodzie bądź studiują i jednogłośnie stwierdzili że Fizjoterapia i dietetyka= samobójstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czornydanio90 Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Ciekawy pomysł z tymi podyplomówkami;) Tylko czy wystarczy mi do tego podstawa z biologii? Poza tym dowiadywałem się u ludzi którzy pracują w zawodzie bądź studiują i jednogłośnie stwierdzili że Fizjoterapia i dietetyka= samobójstwo. Tak, fizjoterapia i dietetyka to strzał we własne kolano ... Jeżeli nie zależy Ci na UJ ani innym UW to powinieneś się dostać na mniej renomowane uczelnie z nieźle zdaną podstawą Studia na kierunku biologia (np. AJD w Częstochowie, UJK Kielce, Uniwerek w Białymstoku, Uniwerek Rzeszowski lub Zielonogórski, ATH w Bielsku-Białej lub też na dowolny PWSZ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2013 to zalezy, po samej biotechnologii nie ma pracy, ale jest podstawą do rozwoju szczególnie przez podyplomówki, które otwierają wiele dróg, biotechnologia jest dobrym fundamentem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...