Thorwyn Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Obejrzałem swoje wyniki i jestem generalnie zadowolony, z jednym wyjątkiem - matura rozszerzona z polskiego. Dostałem z niej 8% czyli 3 punkty, co świadczy o tym, że temat "częściowo się zgadzał". Jak wiadomo ta matura jest chyba najbardziej subiektywną ze wszystkich, gdzie bardzo wiele zależy od widzimisię egzaminatora. Chciałbym się odwołać, ale nie wiem, czy jak zacznę procedurę to zdążę skończyć do końca rekrutacji i nie wiem czy wyniki matur nie są "zamrażane" na czas odwołania. Wyniki I tury rekrutacji na UW, gdzie brakuje mi tych paru punktów z polskiego pojawiają się 15 lipca, profil kandydata, czyli także wyniki matur, jest zatwierdzany 7 lipca i zaczynają liczyć wyniki. Jeśli nie dostanę się 15 lipca trafię do rezerwy z której mogę się dostać jeśli ktoś zrezygnuje. Czy opłaca mi się pisać odwołanie czy przekreśli to moje szanse na studia w ogóle jeśli to dłużej potrwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Możesz liczyć tylko na odwołanie. Twoje wyniki będą policzone z obecnej matury. Po jej poprawieniu odwolujesz się i jest szansa że Cię przyjmą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorwyn Opublikowano 2 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Czyli tak, policzą mi obecną, załóżmy że się nie dostanę również z rezerwy, ale poprawią mi maturę, to piszę odwołanie od rekrutacji i jak mam ponad próg to przyjmą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Jeśli po odwołaniu podwyższą Ci punktację i przekroczysz próg, to przyjmą Cię z odwołania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorwyn Opublikowano 2 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 To mogę się odwoływać bez stresu, że coś mi zrobią z poprzednimi wynikami? Bo chyba mogą zmniejszyć tylko polski xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Raczej tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thorwyn Opublikowano 2 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...