twins97 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 A wiec nurtuje mnie pytanie co wybrać fizjoterapie vs biotechnologie vs inżynieria chemiczna vs farmacja ? Który z tych kierunków wybrać ? Mam wielki dylemat co się bardziej opłaca że tak powiem? może nie jestem oryginalna wiele tu takich pytań ale proszę o pomoc mam dylemat ::D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Pod jakim względem ma się opłacać? Bo nie wiem co to ma znaczyć? Studia raczej nie są jakoś opłacalne. Musisz kierować się tym co Cię najbardziej interesuje. Na pewno farmacja daje najszersze możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twins97 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Chodzi mi główie o możliwość znalezienia pracy i kwestie zarobkowe ? Nie mam tak żeby mnie coś mnie jakos bradziej czy mniej interesowało.. jeżli będę tam się uczyć Studia na kierunku biologia chemii jest mi to raczej obojętne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Studia pracy nie dają. Jeśli chodzi o kwestie zarobkowe to najlepiej swój biznes. Teoretycznie pracy jest najwięcej dla farmaceutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 To są cztery zupełnie różne zawody. Fizjoterapia to praca z ludźmi, wymagająca umiejętności społecznych, często siły, wiedzy anatomicznej. Biotechnologia to laboratorium od strony biologicznej, duża wiedza z Studia na kierunku biologia komórki, mikroorganizmów, genetyki. inżynieria chemiczna to praca z chemią, ale od strony inżynierskiej, więc często urządzenia w laboratorium, maszyny, tu przydaje się matematyka. Farmacja to praca z człowiekiem, duża doza cierpliwości, głowa do zapamiętania setek leków i ich krótkiej charakterystyki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...