miszczunio Opublikowano 24 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 witam serdecznie, od bardzo długiego czasu przeglądam kierunki studiów, ale nie mogę się zdecydować, bo nie znalazłem konkretnych informacji. Największy problem tkwi w tym, że zawsze marzyłem o studiach związanych z biznesem, ale jestem naprawdę beznadziejny z matmy... pytanie brzmi, czy na jakieś kierunki związane z biznesem studiuj matmę nie jest aż tak ważna? Dla przykładu kierunki: International business, finanse i inwestycje, gospodarowanie nieruchomościami, handlowiec, studia maklerskie, broker - jak dużo wymagają umiejętności matematycznych? I czy wszystkie studia informatyczne i menadżerskie wymagają ścisłego umysłu? Ewentualnie jakie kierunki byście doradzili, jeśli jak wspomniałem zawsze interesował mnie biznes i duże pieniądze, niestety matma to moja kula u nogi, jedynie angielski to nie problem (matury na ok.90%) i zwyczajnie go lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Kierunki o których piszesz wymagają dobrej znajomości matematyki ale jest ona na tych kierunkach do zaliczenia. Ja zawsze polecam kierunki szersze dziedzinowo na I stopień czyli ekonomię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...