Marcel Bielasty Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Czołem, to mój drugi temat na forum, bo jestem w trakcie rekrutacji Moim celem była iberystyka na UG niestety jest mało prawdopodobne, żebym dał radę dostać się do tych 40 miejsc przy tak wysokim progu. Nie pisałem matury z hiszpańskiego ani rozszerzonego polskiego, niestety. Myślę o złożeniu papierów na innym kierunku, bo nauka języków i podróże to moja pasja, z tym wiązałbym przyszły zawód. Myślę o amerykanistyce lub filologii angielskiej (słyszałem, że to ciężki kawałek chleba i wyłącznie dla pasjonatów) i ewentualnie slawistyce. Poszukuje opinii osób które są w trakcie lub ukończyły te kierunki, każdy komentarz będzie dla mnie bardzo pomocny. Dodam, że dodatkowo do kierunku zrobiłbym także kurs hiszpańskiego, bo tak mi zależało na tej iberystyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Slawistyki to świetne studia ale bardzo trudno o pracę. Na filologię angielską i amerykanistyke też progi bardzo wysokie. Moja żona kończyła anglistyke i bardzo sobie chwali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Szczęsny Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Pomyśl o niemcoznawstwie na UG. Można zaczynać nie mówiąc po niemiecku nic poza guten tag a praca po tym - w 3city mnóstwo, i po ścieżce turystycznej i biznesowej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...