Maja0070 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Witam wszystkich, mój problem polega na wyborze pomiędzy aż trzema kierunkami: Prawo, Administracja, Podyplomówki z zarządzania i prawo w biznesie na UAMie. Prawo chciałam studiować od zawsze, było to moje marzenie i czułam, że nadaję się do tego. Niestety opinie starszych studentów i innych ludzi o tym jak tam jest ciężko, że nie mają wgl życia prywatnego i każdy dzień na uczeni to jeden stres.. cóż trochę mnie to zniechęciło do tego byłam przekonana, że po studiach prawniczych o pracę nie jest ciężko, a znalazłam niejednego prawnika, którego ledwo stać na utrzymanie kancelarii. Administracje uważałam za trochę nudną, ale dostać się podobno nie jest ciężko, same studnia są przyjemne i o pracę bardzo łatwo. W tej chwili jestem najbardziej za Zarządzaniem i prawem w biznesie, sama nazwa mnie zaciekawiła i po głębszym zapoznaniu się z tym kierunkiem uznałam, że studia te mogłyby być równie ciekawe co Prawo, a o pracę nie musiałabym się martwić tak jak w przypadku Administracji. Administracja i Podyplomówki z zarządzania i prawo w biznesie mają jeszcze ten plus, że trwają 3 lata. Nadal jednak mam wątpliwości czy dobrze rozmyślam i czy kieruje się właściwymi sprawami. Będę wdzięczna za każdą szczerą opinię i radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Wybierając studia kieruj się zainteresowaniami a nie tym co mówią inni. Inni za Ciebie życia nie przeżyją. Prawo to świetny kierunek dla pasjonatów. Administracja to takie prawo bez możliwością aplikacji a prawo w biznesie to nie wiem co to za wymysł bo co po tym można robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 O mega ciężkości studiów prawniczych wypowiadają się głównie obecni studenci prawa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...