Kamil852 Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Witam, zamierzam studiować oceanotechnikę i mam pytanie. Interesuje mnie specjalność: maszyny, siłownie i urządzenia okrętów i obiektów oceanotechnicznych. Jak wygląd praca po tej specjalności> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Ojej. To jeszcze długa droga przed Tobą. Specjalność wybiera się dopiero po 1 roku lub często nawet po 2. Do tego jest na nie osobną rekrutacją więc nie wiesz czy się tam dostaniesz. A Ty już o pracy zgodnej ze specjalnością myślisz. Praca pewnie związana głównie z serwisem urządzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil852 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Waham się głownie między transportem a oceanotechniką. Czytałem, że oceanotechnika to kierunek dla ludzi z powołaniem i pasją do morza. Wydaje mi się że takiej pasji nie posiadam stąd nie chce dokonać wyboru którego będę żałował :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Po oceanotechnice nie musisz siedzieć nad morzem. Są firmy prywatne budujące np. jachty, które siedziby mają w głębi kraju i tworzą podzespoły, silniki itp., plus oczywiście cała kadra zarządzająca i projektowa tam siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil852 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 A czy po oceanotechnice praca to wyłącznie biura projektowe i projektowanie okrętów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 To nie lepiej w takim razie wybrać mechanikę i budowę maszyn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil852 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Dlaczego tak uważasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Moim zdaniem to kierunek zbliżony do oceanotechniki tylko nie dotyczy tylko i wyłącznie morza które Ci nie odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil852 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Może źle sie wyraziłem, morze odpowiada mi jak najbardziej, chodziło mi o to czy po oceanotechnice praca jest wyłącznie w biurach projektowych no i czy poradzę sobie na studiach bez zainteresowania np żeglarstwem ponieważ słyszałem że takie osoby radzą sobie tam najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Napisałeś że raczej Cię nie interesuje lub inaczej że nie posiadasz pasji dlatego.lepiej szukać odpowiednika tego kierunku. Jeśli będziesz chciał uzupełnić wiedzę o.oceanotechnike zrobisz to na studiach podyplomowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...