JohnySins Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Witam, mam problem w wyborem kierunku studiów. Chciałem dostać się na finanse i rachunkowość, ale naczytałem się, że ciężko się dostać i raczej nie mam dużych szans. Przewidywane wyniki matur: studiuj matmę ~50%, polski 50-60%, angielski ~90%, angielski roz. ~50%, geografia roz. 40-50%. Czy są jakieś szansę np. na logistykę, czy może na fir? A może po prostu dać sobie spokój z tymi wynikami i próbować na UR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyKurczak Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Na ekonomie na UR byś się raczej dostał, na politechnike raczej bez szans. Tym bardziej że matematyka była prosta w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Bez rozszerzonej matematyki trudno też wybrać studia logistyczne. Na ekonomicznych już łatwiej, chociaż i tam potrzebna rozszerzona matematyka. Możesz próbować jest w końcu niż demograficzny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyKurczak Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zawsze można spróbować poza Rzeszowem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Jest duża oferta uczelni niepublicznych, z których warto skorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyKurczak Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Na WSiZ chyba oferują rachunkowość, warto przejrzeć oferty innych uczelni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 www.Rzeszow.studia.net/finanse-i-rachunkowosc W samym Rzeszowie nie ma tego w ogóle na uczelniach niepublicznych. Lepiej szukać po prostu zbliżonych kierunków ekonomicznych: http://rzeszow.studia.net/ekonomiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnySins Opublikowano 5 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 A możecie polecić jakiś kierunek na politechnice? Chodzi mi o coś, po czym nie byłoby trudno znaleźć pracę. Czytałem trochę i np. Podyplomówki z zarządzania jest niezbyt dobrym kierunkiem z perspektywy znalezienia pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Studia musisz wybrać zgodnie z zainteresowaniem. Studia nie dają pracy studia dają wiedzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MlodyKurczak Opublikowano 5 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 No właśnie co cię interesuje, np jeden kuzyn poszedł na inżynierie produkcji i nie znalazł roboty, a mąż mojej kuzynki po tym kierunku znalazł i to bardzo dobrą. Kwestia zainteresowań, ale tez charakteru. Nie możesz byc przedstawicielem handlowym, jeśli jesteś nieśmiały np. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...