juliajulia Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Chciałabym zostać nauczycielką angielskiego lub matematyki (to dwa kierunki które mnie ciągną, jestem w 1 liecum więc jeszcze nie wiem do końca) natomiast obecnie nie ma zapotrzebowania na nauczycieli i jest to obecnie chyba kierunek'tylko dla dyplomu' Co wy myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 4 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2017 Po filologii angielskiej lub matematyce nie trzeba być nauczycielem. Absolwenci są poszukiwani przez wiele firm i przedsiębiorstw. Filolodzy do eksportu. Matematycy do obliczeń i analiz. Można znaleźć pracę jako nauczyciel matematyki ale po Tak trudnych studiach można się pokusić o lepiej płatna pracę. Filolog znajdzie pracę jako nauczyciel. Czy to w szkołach prywatnych czy państwowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarolinaKa Opublikowano 21 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2018 Ja rozumiem, że pytanie było o pracę w zawodzie nauczyciela z powołania. W liceum już dość konkretnie kształtują się zainteresowania i zdolności. Pochwalam pomysł i zachęcam do pracy z młodzieżą w czasie studiów. W zawodzie nauczycielskim same studia to nie wszystko. Trzeba praktyki i ciągłego rozwoju. Dobry nauczyciel ciągle szuka nowych pomysłów do prowadzenia lekcji i wiedzy psychologicznej jak pracować z dziećmi z problemami, których jest coraz więcej. Nauczyciele doceniają takie portale jak epedagogika.pl , gdzie niedawno czytałam o pracy z dziećmi ze spektrum autyzmu: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1m7WGywsq5rca6L0ZdTZNIVflgZt3c8Vyk6qCzUvGGcY/edit#gid=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarolinaKa Opublikowano 28 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Bardzo przepraszam pomyliłam link do artykułu na portalu epedagogika.pl Dziecko ze spektrum autyzmu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Nie ma sensu dawać linku do płatnego serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...