cormac111 Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Witam W przyszłym roku zdaje maturę i zamierzam iść na studia w kierunku ekonomii. Mam zamiar w przyszłości pracować jako analityk finansowy, nie wiem jednak do końca na jakie studia się zdecydować. Do wyboru mam FiR na Ueku albo ekonomie na UJ . Myślałem wcześniej na SGH w Warszawie ale nie podchodzę do matmy rozszerzonej na maturze a bez niej raczej się nie dostanę. Dodatkowo dodam ze hobbistycznie interesuje się informatyką ( najbardziej web developing ). Co możecie mi doradzić ? Jaki jest poziom wymienionych przeze mnie uczelnii i jak z pracą po ukończeniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Chcesz być analitykiem finansowym bez rozszerzonej matury z matematyki? To dobre;) FiR wywodzi się z ekonomii. Moim zdaniem lepiej zrobić ekonomię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cormac111 Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Dlaczego niby do analityki tak koniecznie potrzebna jest matematyka rozszerzona na maturze ? Przecież liceum jest mnóstwo dziedzin matematyki które raczej nie mają nic wspólnego z ekonomią ( funkcje homograficzne, ciągi, geometria przestrzenna). Poza tym chciałbym żeby wypowiedziały się osoby które miały do czynienia z FiR albo Kierunek ekonomia na Ueku w Krakowie i mogłyby mi powiedzieć jaki poziom tam panuje. Często spotykam się z opinią że FiR to ostatni kierunek na tej uczelni który ma jakikolwiek poziom, ile w tym prawdy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Dla mnie to dziwne, ze w ogóle przyjmują bez rozszerzenia ale jest niż demograficzny i może się udać. Masz dni otwarte targi edukacyjne, możesz iść porozmawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabrihelle Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Ja także chcę pracować jako analityk finansowy, lecz nie mam pojęcia którą uczelnię wybrać oraz jaki kierunek, podpowie ktoś? Jestem otwarta na propozycje, jedynym warunkiem jest możliwość studiowania zaocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Wybrać . po prostu ekonomię lub jeśli jest taki wąski kierunek w Twojej okolicy to wybrać analizę finansowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabrihelle Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Ale czy wybór uczelni nie jest istotny? Prestiż, zdobyta wiedza, itd. Zależy mi aby po studiach być jak najatrakcyjniejszym dla pracodawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Jest istotny dla Ciebie. Oczywiście że najlepiej wybrać jedną z najbardziej prestiżowych uczelni takich jak UW, UJ czy UMK. Ale to też kwestia możliwości przeprowadzkowych i finansowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabrihelle Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Mam zamiar wybrać się na studia zaoczne i w tym czasie pracować w moim rodzinnym mieście, więc nie mam problemu z tym aby wyjeżdżać na seminarium do innego miasta. Czyli według Ciebie wybór uczelni nie ma żadnego znaczenia? Najbardziej interesuje mnie Gdańsk albo Poznań, myślałam też nad Toruniem i teraz czy lepiej wybrać FiR na UMK czy bardziej zawęzić ten obszar i wybrać UE w poznan.studia.net na kierunku Analityka usług finansowych, ewentualnie finanse i rachunkowość przedsiębiorstw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 We wszystkich tych miastach są uczelnie godne polecenia. UG, UMK, UEK czy UAM to bardzo dobre uczelnie. Co do dojazdów to zmienisz zdanie po 1 miesiącu czy dwóch, zobaczysz jakie to uciążliwe. Ja bym wybrał kierunek szerszy dziedzinowo czyli FiR na UMK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...