Candy9716 Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Cześć, Wielkimi krokami zbliża się dzień wyboru specialnośći i właśnie mam z tym problem. W związku z tym mam kilka pytań: Czy wybór specialności znacząco wpływa na przyszłość/pracę?? Czy po wybraniu konkretnej specialności zamykam sobie drogę na inne zawody??? Czy ktoś kto ma doświadczenie ( w danej specialności), mógłby mi powiedzieć, czy ten przesądził o tym, że nie ma pracy lub że ją ma? A jeśli chodzi o te specjalności to wstępnie wybrałam: *analityk finansowy *inżynieria finansowa *rachunkowość -ścieżka ACCA (jest jeszcze z podatkami lub z rewizją finansową) Czy mógłyby mi ktoś coś więcej powiedzieć na czym te specializacje polegają?? Bo ich opisy na stronie internetowej nic mi nie mówią... Jakie przykładowo przedmioty mogą być na danej specialności? Który jest najlepszy/przyszłościowy/ciekawszy/ wymagający??? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Wybór specjalności właściwie nie ma znaczenia dla przyszłości. Nie zamyka drogi do innych zawodów. To tylko specjalność. Kieruj się tym.co Cie interesuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Candy9716 Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Najbardziej podoba mi się inżynieria finansowa. Czytałam sobie jakie mniej więcej mogą być przedmioty itd. I jedynym poważniejszym problemem może być informatyka. Czy ta specialność opiera się głównie na informatyce??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Tak jak we wstępie. Specjalności nie mają takiego znaczenia. Inżynieria finansowa? Co to w ogóle jest;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Candy9716 Opublikowano 17 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Czyli mam aż tak się tym nie przejmować, no cóż... Dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Moim zdaniem nie ma sensu. Wybierz to co Cie interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...