LaFleur Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Witam, Jestem po liceum, wczesniej nie miałem styczności z informatyka, jednak wiele się naczytalem i naogladalem, zaczęło mnie to interesować, znalazłem ciekawe videokursy na YouTube, przerabiam aktualnie C++... Moje pytanie brzmi, czy przez kilka miesięcy da się nadrobić, nauczyć podstaw, tak aby moznabylo zacząć studia nie mając zaległości? Jakie książki polecacie na poczatek? Na czym najbardziej się skupić? Co z matmy przerobić? I jeżeli chodzi o zaoczne to czy są limity punktowe? Mam na myśli politechnika poznańska lub UAM? I jaka jest wasza opinia na temat studiowania infy? Bo z tego co widzę to jest zupełnie coś innego niż Infa w np gimnazjum, mam na myśli fakt że była ona strasznie nudna, regułki dyktowane do zeszytu itd, sama teoria, nw jak wygląda to w szkole średniej, ale dla mnie ten przedmiot do niedawna przez pryzmat poprzednich lat wydawał się strasznie nudny, a teraz widzę że tworzenie czegoś, programowanie to na prawdę fajna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Moim zdaniem bez problemu. 1. Najważniejsza jest matematyka, trzeba ją zdawać rozszerzoną na maturze. 2. Trzeba mieć do tego dryg i zainteresowanie, więc jeśli chcesz to musisz to wniknąć w pełni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LaFleur Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 a Panie Łukaszu od czego tutaj najlepiej zaczac? szczerze myslalem o korepetycjach... a jakies pozycje do czytania? symfonia c++ to dobry poczatek? a i jak z tymi zaocznymi , czy istnieja limity pkt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 trudno mi powiedzieć, przejrzyj program studia.net/informatyka na wybranej uczelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LaFleur Opublikowano 27 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 a nie wie Pan jak jest z progami na zaocznych? bo ciezko znalezc jakies info, wiekszosc jest komentarzy typu " płacisz to cie przyjmuja" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Bo tak najczęściej jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pg2464 Opublikowano 13 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Ja studiuję informatykę na wacie, poszedłem nie znając żadnego języka programowania, własną pracą nadrobiłem zaległości i zaliczenie nie było problemem, nawet osoby które miały miały początki programowania w liceum miały większy problem z zaliczenia. Więc jak widać wszystko zależy od Ciebie. Już na 3 semestrze można znaleźć pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...