Skocz do zawartości
kamil123456

FIR gdzie? jak się rozwijać?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem zainteresowany studiowaniem fir na:
-wz ue poznań 
-wz uw (lub któryś z kierunków międzywydziałowych miedzy wne a wz)
-sgh
-alk (ewentualnie, gdyby ta szkoła dawała rzeczywiście była o wiele lepsza niż powyższe uczelnie)
Chciałbym się dowiedzieć (ciężko o rzetelne informacje w internecie, nawet na stronach uniwersytetów, wykazie SKN i w wielu innych źródłach, to forum jest chyba ostatnim miejscem gdzie moge uzyskać odpowiedzi na moje pytania):
1. Która z tych szkół daje największe możliwości rozwoju związanego z przedsiębiorczością, giełdą lub marketingiem. Chodzi mi o dobrze prosperujące SKN, darmowe szkolenia, ciekawe praktyki, możliwość robienia ciekawych projektów, może któraś z nich wybitnie pomaga przy start-upach itp.?
2. Czy lepiej być lepszym studentem na np. ue w poznan.studia.net, czy być jednym z najsłabszych na SGH? 
3. Która uczelnia daje najwięcej praktycznej wiedzy związanej z biznesem i przedsiębiorczością, rzeczami przydatnymi przy otwarciu swojego biznesu itp?
Chciałbym, żeby studia dawały mi możliwości rozwoju, zdobycia wiedzy i znajomości, bo zawsze chciałem mieć swój biznes. Jednak nie zawsze życie układa nam się tak jak chcemy i dlatego planowałem skończyć licencjat na wz ue w poznan.studia.net a magisterke na SGH.
4. Czy magisterka na sgh a licencjat na ue w poznan.studia.net daj nam dużo gorszy start na rynku pracy, czy pracodawcy potraktują to tak samo?

Pytań jest wiele, nikt mi nie potrafi na nie odpowiedzieć. Z góry dziękuje za każdą odpowiedź. 
Jeśli moje rozważania są kompletnie złe, proszę o sprowadzenie mnie na ziemie.

2. To, że teraz dostaniesz się jako ktoś słabszy to nie znaczy że na studiach będzie tak samo. Studia wszystko zmieniają. 

3. Przejrzyj siatkę godzinową i program studiów na każdej z tych uczelni. 

4. Nie ma to wielkiego znaczenia. Nie ma co się łudzić, że to będzie jakaś różnica. Różnica jest wówczas kiedy po studiach masz już jakieś doświadczenie bo tego oczekują pracodawcy. Studia nie dają pracy. 

• Like 1