Skocz do zawartości
MissClick

Budownictwo

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Zamierzam wybrać się na studia na PCZ wdział budownictwa i mam kilka pytań.

Jest możliwość pogodzenia studiów niestacjonarnych z praca w tygodniu, czy ten kierunek wymaga dużo pracy w tygodniu?

Jak wygląda przykładowo sobota w jakich 

Jak jest z wysokością opłaty, czy to się płaci co semestr, czy jak ?

Chciałem od października 2017, lecz dzisiaj wszedłem na ich stronę i widzę, że jest rekrutacja na studia letnie. To na tym samym polega tylko zaczyna się w innym miesiącu?

Może ktoś z tego kierunku to czyta, jak jest z książkami/zeszytami + ogólnymi przyborami?

Trzeba dużo wiedzy z chemii/fizyki/matmy ze szkoły średniej?

Może ktoś by mi rozszerzył specjalności:

Dziękuję.

Spokojnie można studiować niestacjonarnie. Zajęcia odbywają się najczęściej w soboty i niedziele. Są to 2, 3 tygodnie w miesiącu. Może zdarzyć się tak, że wykład (nie są obowiązkowe) będzie w tygodniu, tak robi coraz więcej uczelni. 

Płacić możesz jak chcesz, miesięcznie, semestralnie lub rocznie. 

Podstawę napisałem na 92% i z rozszerzeniem (24%)było gorzej bo nie było po prostu czasu w technikum na zrealizowanie całego materiału.

Ja się nie "uczyłem" matematyki, wystarczyła lekcja wprowadzająca + ćwiczenia i pisałem na 4/5, lecz pewnie większy nacisk na rozszerzenie będzie

Jak z pracą, tzn. wiem że będzie obowiązkowa praktyka. Częściej spotykamy się z wymaganym doświadczeniem, więc tu pojawia się pytanie. Może warto będzie zmienić dotychczasową prace na inna w dziedzinie budownictwa. Popracować trochę fizycznie, obejrzeć jak przebiega proces, może jakiś staż lub praktyka. Są niektóre ogłoszenia z informacją o douczeniu do stanowiska. Praca jest dla mnie ważna, bo jestem na własnym utrzymaniu.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Ze względów praktycznych zrobiłam zabudowaną i nie żałuję ani trochę. Wolnostojącej bym nie zrobiła, bo uważam, że moje 7m2 to dalej za mała łazienka na taką wannę, a przyścienną rozważałam, ale jednak odpadł pomysł ze względów praktycznych Polecam poszukać inspiracji na stronie Tubądzin: https://www.tubadzin.pl/lazienka Jest tam wiele pomysłow na łazienkę. 
    • Dziewczyny robię generalny remont łazienki. Myślałam o wannie wolnostojącej. Jak się u was sprawdza? Czy jest ok czy jednak ( z uwagi na sprzątanie) lepiej przyścienna? Jakie są wasze doświadczenia?
    • Nie każdy może zostać przysięgłym to wymaga spełnienia warunków. Obywatelstwo polskie pełna zdolność prawna niekaralność. Wykształcenie wyższe filologiczne albo ukończone studia tłumaczeniowe. Egzamin państwowy przed komisją Ministerstwa Sprawiedliwości. Egzamin trudny pisemny i ustny sprawdza umiejętności tłumaczenia prawniczego. Wpis do rejestru tłumaczy przysięgłych nadanie numeru. Przysięga przed sądem zobowiązanie do sumienności. Ubezpieczenie OC obowiązkowe odpowiedzialność za błędy. System uprawnień https://www.e-tlumacze.net/artykuly/tlumacz-przysiegly-a-tlumacz-certyfikowany opisuje jak to działa w Polsce i za granicą.
    • Czy każdy tłumacz może zostać przysięgłym? Jak się zdobywa takie uprawnienia?
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.