Skocz do zawartości
Olka97

Matura2017

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. 

Mam pytanie, otóż w 2017r zdaje maturę, złożyłam deklarację wstępną jednak pod wplywem emocji, (przez nauczycieli ktorzy caly czas nam mowia ze i tak nie zdamy matury) wyciagnelam ją i pani w sekretarciacie kazala ja podrzec. Teraz tego żałuje. Czy jest mozliwosc aby to jakos odkrecic?

Olka, widzę w Twojej szkole bardzo chcą was zniechęcić ;) Olej ich. Jeśli czujesz, że możesz zdać tę maturę, to śmiało składaj. Do lutego masz czas na zmiany, poprawki, darcie, pisanie od nowa. W internecie są przepisy, możesz poczytać. 

Byłam w sekretariacie aby złożyć ponownie deklaracje i pani sekretarka oraz pani dyrektor powiedziały że to jest absolutnie niemożliwe. Skontaktowałam się ze znajomą nauczycielką i opowiedziałam jej że uczniowie wyciągają deklarację przez matematykę ponieważ pani mówi wprost że uczeń się nie nadaje i że w marcu będą pisać jeszcze raz próbną maturę i to będzie ich być albo nie być na maturze i że ona nie pozwoli podejść komuś o kim twierdzi że się nie nadaje. Opowiedziałam również o tym w jaki sposób przebiegało wyciagnięcie deklaracji czyli pani sekretarka kazała przedrzeć na pół oddac jej i ona dalej już coś z tym zrobi, bez żadnego podpisywania. Znajoma zadzwoniła do swojej znajomej pani dyrektor i były w szoku że coś takiego się może dziać w szkole. Poradziły abym poszła z mamą i poprosiła o polubowne złożenie deklaracji z datą 30 września a jeżeli odmówią mi to abym udała się do oke i powiadomiła o całej sprawie i złożyła skargę na nauczycielkę

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Wypowiedzi z ostatnich 10 dni

• Ze względów praktycznych zrobiłam zabudowaną i nie żałuję ani trochę. Wolnostojącej bym nie zrobiła, bo uważam, że moje 7m2 to dalej za mała łazienka na taką wannę, a przyścienną rozważałam, ale jednak odpadł pomysł ze względów praktycznych Polecam poszukać inspiracji na stronie Tubądzin: https://www.tubadzin.pl/lazienka Jest tam wiele pomysłow na łazienkę. 
    • Dziewczyny robię generalny remont łazienki. Myślałam o wannie wolnostojącej. Jak się u was sprawdza? Czy jest ok czy jednak ( z uwagi na sprzątanie) lepiej przyścienna? Jakie są wasze doświadczenia?
    • Nie każdy może zostać przysięgłym to wymaga spełnienia warunków. Obywatelstwo polskie pełna zdolność prawna niekaralność. Wykształcenie wyższe filologiczne albo ukończone studia tłumaczeniowe. Egzamin państwowy przed komisją Ministerstwa Sprawiedliwości. Egzamin trudny pisemny i ustny sprawdza umiejętności tłumaczenia prawniczego. Wpis do rejestru tłumaczy przysięgłych nadanie numeru. Przysięga przed sądem zobowiązanie do sumienności. Ubezpieczenie OC obowiązkowe odpowiedzialność za błędy. System uprawnień https://www.e-tlumacze.net/artykuly/tlumacz-przysiegly-a-tlumacz-certyfikowany opisuje jak to działa w Polsce i za granicą.
    • Czy każdy tłumacz może zostać przysięgłym? Jak się zdobywa takie uprawnienia?
  • Najpopularniejsze tematy na forum

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.