newbie1997 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Witam ponownie. Już zdecydowałem - w przyszły piątek idę do dziekanatu z legitymacją, już dzwoniłem tam, wzory rezygnacji są w dziekanacie. Do rzeczy : ile cała ta procedura trwa? ( UWM ) Chodzi mi o to, że jak tam pójdę, złożę legitymację, uzupełnię tą rezygnację, oni pewnie mi dadzą kartę obiegową i wydadzą dokumenty. Tylko ile to trwa. Bo za pare dni wyjeżdżam do domu na święta. Więc zależy mi na czasie. Czy w 1 dzień już oficjalnie mnie skreślą i wydadzą mi dokumenty, które złożyłem podczas rekrutacji? Ostatnie pytanie : czy nie będę miał za rok jakiś przeszkód przez to, any zacząć nowy kierunek na nowej uczelni? Chodzi mi o dodatkowe opłaty, np za ECTS - po prostu żeby się upewnić. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Chyba Pytałeś już o punkty ECTS, zresztą poczytaj na forum jest to jasno opisane. Ile trwa procedura? Powinni Ci wydać dokumenty tego samego dnia ale to ich dobra wola. Na pismo mogą odpowiedzieć w ciągu nawet 14 dni. Zwykle od ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newbie1997 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 To znaczy w jakim sensie odpowiedzieć. Oni mi dają ten wzór rezygnacji, a ja go wypełniam w dziekanacie ( chyba że się mylę ). Chyba, że w domu to się wypełnia...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Wypełnisz na miejscu ale ta rezygnację musi podpisać dziekan i dopiero wówczas następuje skreślenie. Uczelni jest w Polsce kilkaset i w każdej może być inaczej bo to wewnętrzny regulamin uczelni. Wiele zależy od dobrej woli Pan w dziekanacie i dostępności dziekana. Może od razu wydadzą Ci dokumenty a pismo przęslą pocztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newbie1997 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 A to pismo przesyłają listem poleconym czy zwykłym? To dla mnie też ważne oraz jaki powód napiszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Ale juz o to pytałeś i pytasz drugi raz. Odpowiedź będzie taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
newbie1997 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgadza się, w 1 poście i mi odpowiedziałeś, że podają powód '' student nie zaliczył semestru '' , ale tam nie pytałem, co jeżeli student sam zrezygnuje , tylko jak nie zaliczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Domyśl się. Najprawdopodobniej napiszą Ci, że zostałeś skreślony z listy studentów i tyle. Raczej nie będą pisać że zgodnie z podaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...