berry1906 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Witam, Mam duży dylemat, mam 24 lata studiuje zaocznie psychologie oraz kończe ostatni rok dziennych studiów. Do ukończenia psychologii zostało mi jeszcze 2 lata,wybierając te studia myślałam że to jest właśnie to co chce w życiu robić,ale teraz zaczynam mieć spore wątpliwości co do tej decyzji,wiem że w tym wieku powinnam już zacząć gdzieś prace i na coś się zdecydować,ale żaden z kierunków ,które kończe mnie do końca nie satysfakcjonuje. Ostatnio odkryłam grafike,i nie wiem czy w tym nie sprawdziłabym się lepiej ,zawsze lubiłam coś wymyślać i toworzyć,ze strony technicznej tylko trochę ze mną gorzej. Nie wiem co robić czy rzucić/przerwać psychologie za która sporo płacę i zacząć nowe studai z grafiki? Jedne licencjat i magistra będę już mieć,więc zastanawiam się czy lepiej opłaca się robić licencjat z grafiki czy pójść na studia podyplomowe?,ale niestety moje obecne kierunki nie są wogóle z tą branżą związane. Oczywiście jeśli chodzi o licencjat to musiałabym wybrać studia zaoczne.Nie wiem też czy dam sobie z tym rade i nie jest to porywanie się z motyką na słońce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Po co robić studia od nowa? 3 kierunek to zdecydowanie za dużo. Masz przecież pełną paletę studiów podyplomowych gdzie możesz zdobywać odpowiednie kwalifikacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berry1906 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Wiem,ale odnośnie grafiki boję się że wiedza ze studiów podyplomowych mi nie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 i chcesz zaczynać 3 kierunek? to trochę słabo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berry1906 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Nie nie myślałam żeby psychologie rzucić albo wziąć dziekankę.3 kierunki to faktycznie za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Dziekanka Ci nic nie daje. Tylko odwleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 9 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Jeśli psychologia Cię nie kręci, to pewnie nie warto się w nią pchać, ale nad tą grafiką lepiej się zastanów. To kolejne 5 lat studiów. A to kierunek właśnie też z serii tych, co psychologia, masa ludzi uważa, że to coś, co ich jara, a potem w praniu okazuje się, że to nie to, o czym myśleli. Poza tym praca związana z grafiką i reklamą jest łakomym kąskiem dla wielu artystów po sztukach, którzy z malowania nie wyżyją i celują właśnie w grafikę jako lepsze źródło zarobkowania. I jak pisze Łukasz lepiej nie pchaj się w trzeci kierunek studiów, bo naraz nie dasz raczej rady, a po kolei to nie skończysz studiować do czterdziestki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Tym bardziej, że są studia podyplomowe które pozwalają naprawdę zdobyć wiedzę i najczęściej są wystarczające. Po co znowu przerabiać wiele niepotrzebnych przedmiotów realizowanych na I stopniu? Nie lepiej od razu przejść do przedmiotów specjalizacyjnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanZielony Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Berry jesteś blisko ukończenia studiów, uważam że będąc tak blisko końca powinieneś je skończyć. Przynajmniej nie będziesz czuł że "zmarnowałeś" 4 lata i wszystko poszło na marne. Nie znam sie na grafice ale wydaje mi sie że w tej dziedzinie dyplom ustępuje kreatywności. Może studia podyplomowe to będzie właśnie to czego Ci potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Oczywiście, że warto ukończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...