dominika2005 Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Jestem uczennicą 3 klasy liceum. Chodzę na rozszerzony polski, geografie i angielski. Polski i geografie chcę zdawać na maturze. Nie wiem jakie studia dobrać do tych przedmiotów. Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 To robi się na odwrót. Dobiera się maturę do tego co się chce studiować. Zastanów się czym chcesz się w życiu zajmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominika2005 Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 interesowałaby mnie zostań geodetą lub bezpieczeństwo wew, tylko nie wiem czy z tego co chce zdawać maturę starczy. Ewentualnie myślałam o AWF, jednak nie jestem do końca przekonana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 3 zupełnie inne kierunki. Zastanów się co chcesz w życiu robić? Co chcesz robić po bezpieczeństwie wewnętrznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominika2005 Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 np słyszałam że można dostać się łatwiej do służb mundurowych po bezpieczeństwie wew A dzisiaj np rozmawiałam z panią od geo i mówiłam jej o tej geodezji i mówiła że bardzo fajny pomysł Teraz sama nie wiem, te dwa kierunki by mnie interesowały najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominika2005 Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 I wiem że są odmienne. Jednak zawsze miałam wiele planów na siebie, a że teraz kończe liceum to czas coś wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Nie dodawaj postów jeden pod drugim masz opcje edytuj. Po bezpieczeństwie nie masz żadnych ułatwień w dostaniu się do służb. Rekrutujesz się jako normalny cywil. Nie ma to żadnego wpływu. Bezpieczeństwo studiuje się dla własnej wiedzy. Jeśli chcesz pracować w służbach musisz iść do uczelni wojskowej na studia mundurowe. Czyli do normalnej służby wojskowe połączonej ze studiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominika2005 Opublikowano 22 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Czyli lepiej wybrać geodezje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 To zależy od Ciebie i tego co chcesz robić. zostań geodetą daje szersze możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominika2005 Opublikowano 23 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 O to mi chodziło Tylko ciekawe czy podstawowa studiuj matmę mi wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 24 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Może nie wystarczyć. Rozszerzenie jest jednak potrzebne bo na zostań geodetą na dobrych uczelniach jest konkurencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominika2005 Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 ehh.. wszedzie ta nieszczęsna studiuj matmę jest potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Na studiach się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Giusam Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Matematyka to podstawa i radzę się jej nauczyć Nie jest ona wcale trudna, trzeba tylko zrozumieć. Z podanych powyżej zostań geodetą wydaje się być najbardziej sensowna, ale musisz "czuć" ten kierunek. Mam znajomych z gospodarki przestrzennej i wiem, że nie każdy dałby radę np. wyjechać na 3 dni po to, żeby robić pomiary grupowe w terenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Na geodezji praca w terenie jest czymś normalnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominika2005 Opublikowano 30 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Praca w terenie mi jak najbardziej odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 to na pewno warto wziąć pod uwagę ten kierunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vices89 Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Moim zdaniem geodezja i kartografia, to kierunek z przyszłością i na pewno warto się nad nim zastanowić. Jeżeli lubisz pracę w terenie, a matematyka nie jest Ci straszna, to polecam!:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Trzeba pamiętać, że geodeci to grupy często zamknięte do których trudno się dostać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominika2005 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 myślę, że nigdzie w dzisiejszych czasach nie jest się łatwo dostać ale to nie znaczy że nie warto próbować Dziękuję bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 6 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2016 powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...