kulozik Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 witam, zwracam się do Was z takim pytaniem. Otóż skończyłam studia z położnictwa jednak pracy ani widu ani słychu. Etaty blokują starsze położne z wieloletnim doświadczeniem, zwłaszcza na podkarpaciu. W związku z tym mam pytanie a raczej taki plan B. Interesuje mnie kosmetologia, ale nie mam już siły i pieniędzy na kolejne studia w związku z tym mam pytanie. Czy warto jest robić kurs makijażu i np. paznokci? W Rzeszowie widziałam ciekawą ofertę kursu, i kolejne pytanie jak się wybić i znaleźć klientów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Moim zdaniem nie warto. Zdecydowanie lepiej zrobić studia ponieważ dają Ci szerokie kompetencje. Jestem po licencjacie. Zrób sobie studia podyplomowe z kosmetologii. Swoją drogą raz piszesz, że studiujesz kierunek logistyka innym razem ratownictwo a teraz ze pielęgniarstwo. O co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
standa Opublikowano 21 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2017 Oczywiście, że warto. Znam wiele dziewczyn, które prowadzą własne salony mając tylko szkolenia. A jak zdobyć klientów? Kiedy już poznasz to, co masz potrafić, musisz zacząć budować bazę klientek. Najwięcej się zarabia na paznokciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...