olkaxz Opublikowano 26 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Hej Jestem w klasie maturalnej i mam zamiar wybrać się na filologie angielską . Chciałabym się dowiedzieć czy muszę zdawać jeszcze jakieś przedmioty rozszerzone oprócz języka angielskiego ? Na stronach różnych uczelni pisze , że obowiązkowo język polski rozszerzony . Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak to jest z tą rekrutacją i czy muszę zdawać dodatkowo rozszerzony polski ? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Rozszerzenie z polskiego pomaga na wielu uczelniach publicznych. Na anglistyce jest duża konkurencja więc rozszerzenie z polskiego bardzo pomaga 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drip133 Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Czyli jeśli wybrałam na maturze tylko angielski podstawowy i rozszerzony oraz polski podstawowy to nie zostanę wykluczona w rekrutacji na kierunek filologii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Na wieku kierunkach filologicznych brane są punkty z polskiego rozszerzonego. To już zależy od decyzji uczelni. Sprawdź warunki rekrutacji na wybranej uczelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drip133 Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 jest napisane w pdfie rekrutacyjnym, że kandydat wybiera ocenę tylko z jednego poziomu. więc mogę wybrać angielski rozszerzony i polski podstawowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Możesz. Ale wówczas przelicznik jest niższy. Rozszerzona jest lepiej punktowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drip133 Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 mam tego świadomość, niestety ominęła mnie możliwość zmiany w deklaracji. dziękuje za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Ominęła Cie możliwość zmiany deklaracji od września do końca stycznia?! To strasznie musiała Cie omijać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...