goluchowsk4_ Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Witam, założyłam tutaj dziś konto więc jeszcze uczę się korzystać z tego portalu. Chciałabym, aby ktoś udzielił mi pomocy przy zebraniu najważniejszych informacji dotyczących studiowania i pracy we Wrocławiu. Jestem maturzystką i szukam studiów, na których mogłabym się uczyć marketingu, studia z zarządzania, gastronomii. Bardziej konkretnie chciałabym pracować jako kelnerka w restauracji o dużo wyższym poziomie niż odgrzewany schabowy i pizza. Może dążyć do bycia kierowniczką sali bądź menadżerką. Polecacie jakieś uczelnie, po których mogłabym być bardziej ukierunkowana na ten zawód? Dodam, że jako uczennica liceum ogólnokształcącego mam już kilkumiesięczne doświadczenie w miejscu, gdzie gościłam ludzi z ważnych firm zagranicznych, 'polityków' z mojego miasta jak i indywidualne osoby. Liczę na konkretną pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2016 Hej, Zerknij na portal wroclaw.studia.net znajdziesz wszystkie uczelnie i kierunki. Moim zdaniem bardziej odpowiadającym kierunkiem.Jest turystyka I rekreacja. Podyplomówki z zarządzania też jest dobrym pomysłem ale po studiach wtedy warto wtedy doksztalcic się na studiach podyplomowych z gastronomii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kawa Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Ja popieram właśnie turystykę i rekreację, a podczas tego dorobić kursy. I oczywiście popracować tu i ówdzie na sali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 W tym zawodzie bardzo ważne jest doświadczenie więc dużo pracy przed Tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Również i moim zdaniem TiR jest najlepsza w tym przypadku, poczytaj i tym więcej i sprawdź kto ją prowadzi we Wrocławiu: http://wroclaw.studia.net/turystyka-i-rekreacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 A powiedz dlaczego akurat Podyplomówki z zarządzania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goluchowsk4_ Opublikowano 17 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Podyplomówki z zarządzania może dlatego, że szybko odnajduję się w grupie i mam cechy przywódcze, co zauważam w sobie od najmłodszych lat. Nie lubię, gdy kieruje mną niekompetentna osoba, która nie potrafi się skonkretyzować. Dlatego często to ja jestem tą osobą. A na stanowisku menadżera, bądź szefa niewielkiej restauracji/firmy/czegokolwiek przyda mi się wiedza i doświadczenie zdobyte na takim kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 a co myślisz, żeby zrobić Turystykę i Rekreację a podyplomowo zrobić Podyplomówki z zarządzania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...