studentka04 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Cześć Wszystkim :), od października chcę iść na studia magisterskie, jednak jeszcze nie podjęłam się rekrutacji, na chwilę obecną zastanawiam się nad uczelnią, którą wybrać czy państwową czy niepubliczną. Zaznaczę, że chciałabym kontynuować studia na kierunku finanse i rachunkowość w stolicy (trybem niestacjonarnym). Czy ktoś mógłby mi polecić już sprawdzoną przez siebie uczelnię? Zastanawiałam się między innymi nad takimi jak: SGGW, UW, Akademia Finansów i Biznesu VISTULA. Co sądzicie o tych uczelniach? Jak są prowadzone zajęcia na tym kierunku? Czy ciężko jest zdać egzaminy? A może ewentualnie jakąś inną mi zaproponujecie? Bardzo proszę o pomoc, bo czas nagli :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Wszystkie te uczelnie są bardzo dobre lub wyśmienite. Wybór to raczej kwestia gdzie będzie CI wygodniej studiować itd. Poziom jest na nich wszystkich godny uwagi. Zerknij sobie jeszcze tutaj. http://warszawa.studia.net/finanse-i-rachunkowosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztofik46 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Jeżeli zależy Ci na najlepszej uczelni, to wg. mnie najlepiej wybrać z tych , które wyżej wymieniłeś UW , gdyż jest to jedna z najbardziej prestiżowych uczelni w kraju i od lat w ogólnopolskim rankingu jest " na podium". Chociaż uważam , że SGGW wcale nie byłaby gorszym wyborem. O tej ostatniej nie słyszałem , więc się nie wypowiem w tej kwestii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Na pewno UW jest bardziej utytułowane od SGGW, ale SGGW ma dużo innych zalet. Jest to przede wszystkim uczelnia przyjazna studentowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...