marek77m Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Macie na swoich komórkach antywirusy?? Ostatnio kilka razy jak przeglądałem neta na telefonie to mi się komunikat wyświetlał że złapałem wirusa, no i w kółko mi jakieś wkurzające smsy przychodzą ze spamem :/ da się to jakoś zablokować bez chodzenia do operatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Trudno powiedzieć, smsy już nie zależa od wirusa na komórce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kierownica Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Tak mam i uważam, że należy taki mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Dobry system jak Windows czy IOS i nie potrzeba antywirusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Levan Opublikowano 22 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Ja nie mam i nie polecam. Antywirus jest drogi, zabezpiecza tylko przed częścią problemów związanych z odbiorem i przesyłem treści. Generalnie telefony komórkowe są na dużo niższym poziomie zabezpieczane niż np. komputery. Najlepszym antywirusem dla komórek, jest ograniczenie poboru danych na tel. z nieznanych stron czy innych źródeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 22 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Dokladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek77m Opublikowano 13 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2016 nie wiem czy to takie proste jest, nie pobierać i tyle, przecież nawet niby taki bezpieczny iphone niedługo ma mieć swojego antywirusa, coraz częsciej się pojawiają podróbki aplikacji, w pośpiechu czy nie będąc świadomym zagrożeń można się naciąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kkochan Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Jednak kontrola nad tym co pobierasz z internetu musi być. Wystarczy trochę samodyscypliny i może spokojnie kontrolować co i skąd pobiera się z internetu. Ja też nie mam i nie chce mieć antywirusa na komórce, gdyż uważam, że komórka - jak urządzenia, ma służyć w pierwszej kolejności do dzwonienia i wysyłania SMS-ów. Jeśli chce się jednak z niej robić laptopa lub tablet, to niestety trzeba zainwestować w tego typu zabezpieczenia jak antywirus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek77m Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 mi komórka zastępuje często laptopa, robię przelewy, zakupy, pocztę ogarniam w pociągu i mi się antywirus zdecydowanie sprawdził, skorzystałem też z innych funkcji i mam spokój z irytującymi smsami z wróżbami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kannak Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 te wiadomomości o wirusach to też są często trojany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bomiszika Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Można mieć antywirusa ale tak naprawdę najważniejsze to uważać co się instaluje/ściąga na telefonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek77m Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 To na pewno ale nie zawsze jest się w stanie wychwycić 100% zagrożeń szczególnie jak się człowiek śpieszy, poza tym av też mają sporo dodatkowych funkcji chroniących i ułatwiających życie np. blokowanie natrętów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lerap Opublikowano 21 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Nie preferuję tego typu aplikacji na komórce. Nie posiadam zbyt wielu programów na telefonie i stosunkowo rzadko, łączę się z internetem. A trzeba przyznać, że antywirusy potrafią dość mocno usiąść na zasobach. Nigdy nie miałem problemów ze złośliwym oprogramowaniem na komórce, ale to głównie ze względu na ostrożność w użytkowaniu. Sądzę, że jeżeli utrzymamy odpowiednie zasady korzystania z telefonu, to nawet przy intensywnym korzystaniu z internetu możemy utrzymać go w dobrym zdrowiu nawet bez specjalistycznego oprogramowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek77m Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 a ja właśnie uważam ze antivir na tel jest mega ważny,często korzystam z neta, robię zakupy, łącze się z serwisami społecznościowymi, też sporo pobieram ze sklepu play, a ta też coraz częściej pojawiają się dziwne apki i ransomware. poza tym teraz na fejsie jest pelno wirusów - a to bony rozdaja, a to jakieś konkursy wyskakują. Ciekawe kto się na to nabiera. U mnie śmiga gdata, jest to pierwszy mój antivr na tel i jak na razie sprawuje się bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Lepiej kupić telefon na którym nie ma syfu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najeżona Opublikowano 8 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Ja mam na telefonie Kasperskiego i daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...