xadyp Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Witam, Mam pytanie odnośnie mojego kierunku studiów. Wybrałam specjalizację Chiny, chociaż dostałam się również na Japonię. Czy był to dobry wybór? Jak oceniacie możliwość zrobienia kariery po tym kierunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadyp Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Dodam, że są to studia na UJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Zacznijmy od tego, że istnieje opcja edytuj. Wpisy jeden pod drugim są niezgodne z regulaminem. Gratuluje zdanej matury, warto jednak wykorzystać zdobytą wiedzę. Znowu słyszę tekst typu, czy to będzie lepsze. A może wybierzesz to co Cie interesuje bardziej? Chiny czy Japonia? Po obu może być praca, ale nie musi. Dodam tylko, że nie są to studia językowe, więc jeśli chodzi o naukę języka, która dopiero może CI dać pracę to raczej na własną rękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadyp Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Bardziej interesuje mnie Japonia, jednak bardziej realne szanse zatrudnienia mam po module Chińskim. Warto poprawiać maturę za rok i iść na sinologię, czy zostać na studiach dalekowschodnich, które mają w sobie elementy polityki, ekonomii, kultury i filozofii chińskiej, jednak mniej języka niż na sinologii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Warto poprawić i iść na sinologie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadyp Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...