standa Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Może trochę głupie pytanie, ale... jakiś lokal gdzie zjemy pizzę z czymś regionalnym? Wiem, że możemy sami poszukać, ale jakoś nie mamy ochoty na stratę czasu, a jedziemy tam tylko na 3 doby. Tak żeby nie wtopić z tym jedzeniem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 w sezonie, polecam iść tam gdzie są wolne miejsca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
standa Opublikowano 21 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Hmmm... a zakładając, że chcę nie tylko iść tam gdzie są miejsca, ale jeszcze przy okazji dobrze zjeść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werka78 Opublikowano 23 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Gusto Dominium. Przy Krupówkach. Cienkie ciasto, bardzo fajne zestawienia składników, ale to wiadomo, że zależy co lubisz.W sensie jakie produkty ci podchodzą. Tam mają fajne pizze z sosem szpinakowym, z serem góralskim, z sosem śmietanowym.Ja mam ich też u siebie w mieście. Raczej głównie próbujemy nowych zestawień. Nie mogę się tylko przekać do owoców morza ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
standa Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Znam z innych miast, jadłem tam kilka razy, raczej było w porządku. Jeszcze jakieś fajne, sprawdzone propozycje? Będziemy wdzięczni za wszelkie namiary ;-) Tylko jeden warunek - ma być smacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
werka78 Opublikowano 25 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 I co? Pójdziesz do różnych lokali? Nie przesadzaj ;-) W Gusto może być jedynie taki problem, że ludzi będzie mnóstwo. Wiele zależy od tego, w jakich godzinach się tam pojawicie. W sezonie jednak ludzi się kręci mnóstwo. A chyba ilość gości też pokazuje jakiej jakości jest jedzenie, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
standa Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Nie, nie będzie kiedy, ale być może te inne lokale będą miały jeszcze lepsze recenzje. Zawsze fajnie jest porównać chociaż kilka różnych typów pizzy, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Jechać do Zakopanego, żeby zjeść pizze? Są knajpki na krupówkach, które oferują naprawdę swojskie jadło. Pewnie nie jest takie tanie ale za to będzie co wspominać. Z tego co pamiętam to na ciasto i grzane wino chodzimy z żoną do Jagody w samym centrum. Obiad to już kwestia dostania miejsca, świetne miejsce to Owczarnia. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
standa Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Sprawdzimy to. No właśnie z tym swojskim jadłem to trochę lipa, bo jak już chcemy spróbować czegoś lokalnego, czegoś smacznego, to wychodzi, że po raz kolejny trafiamy na totalną lipę. A jednak kasa poszła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 26 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Owczarnie i Jagodę mogę polecić i się podpisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
standa Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Dzięki, dopisuję do listy i na pewno skonfrontujemy z tym, co powiedzą inni. Może rzeczywiście poza pizzą spróbujemy jeszcze innych potraw, ale to musi być pewniak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 jechać gdzieś na wczasy i jeść pizze to trochę słabe, no chyba, że jedzie się do Włoch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
standa Opublikowano 27 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 A czy ta pizza we Włoszech jest powalająca? ;-) Byliśmy i średnio widzieliśmy, żeby ona przewyższała te z PL ;-) Dla mnie wyznacznikiem jest smak, bo nawet cudowne danie może smakować fatalnie - restauracje mają różne zdolności. Zresztą - pewien program w TV chyba dokładnie to pokazał ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 27 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 akurat we Włoszech nie byłem i nie jadłem. Jadłem w kilku innych państwach i ta polska była najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
standa Opublikowano 28 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Też w wielu krajach jedliśmy i najczęściej różnica była taka, że nie podawano sosów. A z ciastem, produktami wyglądało to całkiem podobnie, ale wiadomo, że są różne typy ciasta, różne połączenia składników, różni kucharze. Nie wrzuca się wszystkiego do jednego worka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Pizza ma tą zaletę, że to jedna z tańszych form posiłku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
standa Opublikowano 28 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Czy ja wiem? Zależy jakie kto ma możliwości i oczekiwania ;-) Np. Della Casa, ta grupa pizzy w Gusto Dominium wisi na stronie w cenie 34 zeta za małą pizzę. Sądzę, że to bardziej kwestia gustu smakowego niż kasy. Za tyle można kupić duży, normalny posiłek. Pytanie jak będzie ze smakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 28 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Dobrą pizze można kupić do 20 zł, Dominium jest drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
standa Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 W kurorcie dobrą pizzę za 20 zł? Powodzenia ;-) To u mnie w mieście się za tyle nie kupi, i tak już od kilku dobrych lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 w centrum takich miast, jak Toruń, Gdańsk, Poznań czy Kraków można kupić to i w Zakopanym można kupić. Przykład pierwszy z brzegu z googla http://www.buonappetito.pl/menu/pizza.html drugi przykład: http://lastrada-zakopane.pl/menu/pizza/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
standa Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 A skąd wiesz, że ona jest dobra? Nie chodzi o to, żeby kupić, tylko o to, żeby zjeść dobrze ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Pisałaś, że to niemożliwe. Nie wiem, że jest dobra, ale ta za 30 też nie musi być dobra. Spokojnie można do 20 zł kupić dobrą pizze i wcale nie trzeba szukać. Dominium moim zdaniem rewelacyjna też nie jest a kosztuje sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Polecam Ci najlepszą pizzę na świecie z oscypkiem w niedużej knajpce Burniawa przy Nosalu, a dokładnie na przeciwko nieczynnego już Hotelu Imperial. Pizza Burniawa jest rewelacyjna!!! Się rozmarzyłam normalnie... bym zjadła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
standa Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Łukaszu... pisać, że coś jest dobre, lepsze można dopiero wtedy kiedy czegoś się spróbuje, porówna z inną. A nie na podstawie tego, że znalazło się czyjąś tam stronę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 jasne, ale powiedzialas, że nie ma do 20 zł pizzy w zakopanym. Po czym pokazałem Ci, że jest a Ty piszesz, że na pewno nie jest dobra. Skąd wiesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...