bartek.fil Opublikowano 11 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Cześć Mam pytanie. W czerwcu skończyłem studia ( I stopień z fizyki technicznej), ale od kilku lat moją drugą pasją były języki obce. Już 2 lata temu chciałem rozpocząć filologię niderlandzką lub romańską, ale nie wiedziałem czy dam radę połączyć dwa kierunki. Teraz chciałbym zacząć od października, ale nie wiem czy filologię niderlandzką (KUL) czy romańską (UMCS- język francuski i włoski). Doradźcie co wybrać. Będę wdzięczny za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 11 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Hej, Moim zdaniem bardziej przyszłościowa jest ta niderlandzka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Joanna Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Hm, trudno w sumie poradzić co lepsze, moim zdaniem oba kierunki są ciekawe a uczelnie godne polecenia, zależy czy bardziej hobbistycznie, czy zawodowo ciągnie Cię w te filologie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 co byś chciał po tych studiach robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek.fil Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Chciałbym zostać tłumaczem, ewentualnie pracować w jakiejś międzynarodowej firmie. Wiem, że w Lublinie jest kilka firm wymagających języka holenderskiego od kandydatów na pracowników. Decyzję już podjąłem, dziękuję za odpowiedzi. Wątek można usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Wątku nie będziemy usuwać. Przyda sie innym forumowiczom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...